CINISME I NETEJA

Pel que fa a la neteja, la ciutat de Terrassa es divideix en dues zones clarament diferenciades, les zones brutes i les zones molt brutes, vergonyosament brutes. En aquest mateix sentit, l’acció de l’equip de govern municipal s’ha caracteritzat per dues etapes diferents: uns primera etapa en la qual es negava el problema i no es feia res de res, i qui dia passa, any empeny, i una segona etapa en que el capteniment era exactament igual que en la primera. Ara, quan arriba el temps de descompte, i la ciutat comença a mostrar signes de fatiga crònica per la brutícia i la deixadesa, ara que per segons qui ja ha començat la campanya electoral “low cost”, ara, corre-m’hi tots, a vendre fum!

Quina credibilitat tenen les noves —noves?— propostes de l’equip de govern quan la inacció, la negació de la realitat i la inèrcia feixuga han estat la tònica dels darrers tres anys i escaig? Al nostre parer, cap credibilitat, nul•la credibilitat.

Perquè hores d’ara l’equip de govern actua en massa ocasions com un espectador de la realitat, en aquest cas constatant el malestar ciutadà per la imatge de descurança i deixadesa de la ciutat,. A banda de constatar l’incivisme, que n’hi ha, i a banda de constatar la manca de consciencia quant al reciclatge, que n’hi ha, què ha fet l’equip de govern els darrers tres anys en aquest tema? D’incívics i de persones amb manca de consciència cívica sempre n’hi ha hagut, però també hi ha governs eficaços, amb estructures millors i més àgils, i altres governs, com el nostre, instal•lats en una preocupant manca de tensió, autoindulgent. Cap autocrítica, cap canvi de fons, cap impuls decidit, més fum.

Fa temps que el nostre grup municipal ve denunciant l’aspecte descurat de la ciutat, la brutícia de les pintades, el desori de les zones de contenidors, l’abandonament de trastos i runes sense que passi res de res. A què ve ara la política de mà dura —per cert, un concepte un pèl reaccionari, gens d’esquerres — quan s’ha practicat la política de mà de peix del laissez faire, laissez passer? El fet que no s’hagi progressat gens des del 2010 quant a recollida selectiva i que la política municipal s’hagi estancat des d’aleshores, tindrà alguna conseqüència política, o continuarem en l’autocomplaença?

Es en aquest sentit que volem recuperar les nostres propostes de resolució al Ple Municipal, que l’equip de govern, amb el seu “No a Tot” per a l’oposició va tombar, ja fa temps. Propostes d’octubre de 2011, octubre de 2012, abril de 2014, en que es demanava moltes coses, que si s’haguessin fet, no estaríem com estem. Utilitzar més i millor la neteja amb aigua a pressió. I ens van dir que no. Millorar la neteja de la zona de contenidors. I no va ser possible, Fer una diagnosi dels abocaments incontrolats. Res de res. Iniciar o tornar a insistir en la campanya sobre el correcte reciclatge. No i no. Senyalar més i millor els contenidors i les zones de recollida especial. No. Crear la figura del promotor cívic de la neteja (que ara es vol crear). A l’oposició, ni aigua! Revisions de la periodicitat de la neteja. Ni pensar-ho!. Intensificar la informació sobre el telèfon de la neteja. Negatiu. I més propostes i múltiples preguntes en els plens en aquesta línia que, en la seva supèrbia, l’equip de govern ha menystingut.

Ara, en el temps de descompte, cal gesticular, cal fer veure que s’ha fet o que es farà alguna cosa, quan en aquest punt, com en molts d’altres, la batalla està completament perduda, per part de l’equip de govern. Només ens resta dir que procurarem que la ciutadania pugui veure en el nostre grup municipal la proposta pel canvi que Terrassa necessita, un canvi convenient, imprescindible i saludable.

GRUP MUNICIPAL DE CIU A L’AJUNTAMENT DE TERRASSA
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 26 September 2014 - 13:04:46 in Varios by Director