PSC i CDC impulsaran un acord de Junta de Portaveus per reclamar el desplegament de la Llei que garanteix els drets LGTBIQ i per eradicar l'homofòbia

Ambdós grups municipals volen que Terrassa es sumi a les reivindicacions que el col·lectiu LGTBIQ plantegen en motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Els grups municipals socialista i convergent portaran a la propera Junta de Portaveus una proposta de resolució que pretén reclamar a la Generalitat el desplegament total de la Llei 11/2014, que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per l’eradicació de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. I és que, segons ha denunciat el col·lectiu LGTBI, els casos de LGTBIfòbia encara compten avui amb una gran impunitat.
La discriminació del col•lectiu LGTBIQ és una realitat preocupant al nostre país; Segons l'estudi 2013 sobre discriminació sexual i de gènere realitzat per la FELGTB, un 30% dels homosexuals han sofert discriminació laboral d'algun tipus. I en la mateixa línia, PSC i CDC destaquen les dades encara més preocupants de la discriminació en l'adolescència. Més d'un 70% dels joves LGTBIQ declara haver sofert discriminació d'algun tipus al seu centre d'estudis i el 83% dels mateixos no ha pres cap mesura sobre aquest tema.
Per tal de donar resposta a aquesta situació, i tenint en compte les reclamacions del col·lectiu LGTBIQ, la proposta que presentaran PSC i CDC demana que es faci efectiu el règim sancionador i el dret d'intervenció contemplats en la Llei per posar fi als casos de LGTBIfòbia, sigui quina sigui la seva forma.
D’altra banda, l’acord de Junta de Portaveus que es vol impulsar recull la ferma decisió de seguir promovent, com Ajuntament de Terrassa i en col·laboració amb la resta d’entitats, institucions i sindicats adherits al Pacte DASIG, les accions que ja s’hi acorden i aquelles altres que es detectin com a necessàries.
Segons els grups municipals de PSC i CDC cal continuar treballant per la despatologització de la transsexualitat, prevista de forma expressa a l'articulat de la Llei catalana. I així mateix, és reclama que en l'àmbit de salut, s’incorpori la perspectiva de gènere i es tinguin en compte les necessitats específiques de les persones LGTBIQ.
D’altra banda, la proposta d’acord recull la idea que cal garantir que la perspectiva LGTBIQ sigui present i es tingui en compte en tots els àmbits i sectors de l’estructura municipal. I en la mateix línia, el document proposa que es tinguin en especial consideració les persones trans en els programes de formació i ocupació municipals, donada les especials dificultats d'integració laboral d'aquest col•lectiu.
Promoure la formació continuada per a la prevenció i eradicació de les actituds de Bullyng i Mobbing –assetjament escolar i laboral- motivades per la LGTBIFòbia, és un altre dels acords que recull la proposta. Segons PSC i CDC, això seria viable prestant especial atenció a la formació d'educadors, treballadors socials, policia local i altres funcionaris locals, en l’àmbit de les competències municipals.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 17 May 2016 - 17:22:24 in Varios by Director