Exhaurides les entrades de Terrassa amb Lluís Puig,Música i Literatura per la llibertat,un acte de suport al conseller de cultura a l´exili

S’ha habilitat un número de compte per a les persones que hi vulguin fer la seva aportació

L’espectacle tindrà lloc aquest divendres 19 de gener a partir de les 21 h al

Centre Cultural Terrassa i es podrà seguir per streaming


Les 733 entrades que s’han posat a la venda per a l’acte Terrassa amb Lluís Puig, música i literatura per la llibertat, que tindrà lloc el proper divendres 19 de gener a les 21 h al Centre Cultural Terrassa, s’han exhaurit en poc més d’una setmana. Una trentena d’artistes, entre músics, escriptors i actors, participaran en aquest espectacle, amb l’objectiu de donar suport al Conseller de cultura a l’exili Lluís Puig i Gordi i recaptar fons per a la caixa de solidaritat.

Amb totes les entrades de l’Auditori del Centre Cultural Terrassa exhaurides, músics com Artur Blasco, Brossa Quartet de Corda, Eduard Iniesta, Gemma Humet, Joan Isaac, Lídia Pujol, Manel Camp, Miquel Gil, o l’Orquestra Àrab de Barcelona; escriptors i poetes de l’escena literària catalana com Carles Duarte, Miquel de Palol, Jaume Cabré, Jordi Cabré, Laura Borràs, Marta Pessarrodona o Salvador Cardús; i l’actriu Mireia Llunell, entre molts altres, participaran a l’acte Terrassa amb Lluís Puig, música i literatura per la llibertat. Es tracta d’un esdeveniment coorganitzat per Vesc i Temps Record amb el suport de l’ANC- Vallès Occidental, ANC-Terrassa, Òmnium Cultural i Amics de les Arts Terrassa, en què conflueixen diferents àmbits i disciplines relacionats, d’una manera o altra, amb la figura del Conseller a l’exili, per tal de donar-li suport en els moments difícils que està vivint.

Sota la coordinació artística de Lali Pujol, Josep Roig i Oriol Pérez i Treviño, aquest espectacle compta, a més dels elements musicals i literaris, amb una important presència de fotògrafs terrassencs dirigits per Jordi Chueca, i la interpretació d’alguns dels Cants per la llibertat del compositor Bernat Vivancos, interpretats per la clarinetista Teresa Noguerón.

La recaptació de les entrades anirà destinada a les Caixes de Solidaritat per als presos i exiliats polítics. També s’ha habilitat un número de compte per a les persones que hi vulguin fer la seva aportació: ES16 0081 1783 4100 0113 3415.

A més, l’acte es transmetrà en streaming i es podrà seguir a través d’una pantalla a la sala d’actes del mateix Centre Cultural. Per assistir-hi, cal trucar al telèfon 678 637 484 o fer la reserva al mateix Centre Cultural Terrassa, i s’habilitarà una taquilla inversa per als assistents per tal que hi dipositin la voluntat (mínim 5 €).

Nascut a Terrassa, Lluís Puig i Gordi té estudis musicals, de dansa, producció audiovisual i d'Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i ha exercit com a director artístic del Mercat de Música Viva de Vic i director de la Fira Mediterrània. Va rebre el Premi Nacional de Dansa el 1984. Director de l’empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL), dedicada a la cançó, la música i la dansa catalana d’arrel tradicional i de tota la Mediterrània, ha ocupat també el càrrec de cap de l'àrea de recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Ha sigut sardanista (Minyons d’en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup folk Ministrils del Raval, Puig és fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d’en Serrallonga, Atreu o el Grup d'Estudis sobre la Festa Major de Terrassa. També ha posat en marxa i ha dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d’Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa. Ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional com Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa, Crònica i calendari de dansa tradicional, Danses de la terra de la Biblioteca Joan Amades, Calendari de danses tradicionals catalanes i Les festes a Catalunya. A més, ha produït diversos CD i DVD. Des del 2011, i fins al seu nomenament com a Conseller de Cultura el juliol del 2017, ocupava el càrrec de director general de Cultura Popular del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 17 January 2018 - 11:42:47 in Varios by Director