La Flama del Canigó arriba un any més a Terrassa

El Club Ciclista de Castellbisbal, que recull la Flama directament des del Coll d'Ares, serà l'encarregat de portar-la a Terrassa, que arribarà a les 18 h a l'Ajuntament

Òmnium Terrassa i La Xemeneia tornem a organitzar la rebuda de la Flama del Canigó i la revetlla de Sant Joan a Terrassa. Comptarà amb l’arribada de la Flama del Canigó, un sopar popular, l'encesa de la foguera i un ball de revetlla per als més noctàmbuls.

La Flama del Canigó arribarà a l’Ajuntament de Terrassa les 18 h a càrrec del Club Ciclista de Castellbisbal, que porta la Flama directament des del Coll d’Ares. Allà les autoritats municipals la rebran i es farà la lectura del manifest que enguany ha estat escrit des de la presó pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La Flama continuarà el seu camí fins al Pla de la Font de l’Apotecari (Pg. 22 de Juliol) on es farà la revetlla popular, que començarà a les 21 h, amb un sopar popular, que inclou fideuà, pa, aigua, coca i cava. Per al sopar, a 10,50 €, cal comprar els tiquets anticipadament a tiquets.laxemeneia.cat. A les 22.30 h s’encendrà la foguera i s’iniciarà el ball de revetlla amb els terrassencs Gambutzins, que portaran folk tradicional, i la música d’un punxadiscos que animarà la vetllada fins a les 3 de la matinada.


La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 22 June 2018 - 10:23:04 in Varios by Director