La CUP denuncia l’exclusió de la llista electoral d’Abdelkarim Edamme per no disposar de nacionalitat espanyola

Edamme és resident a Terrassa des de fa més de 10 anys, però la seva nacionalitat és marroquina i la Junta Electoral no li permet presentar-s’hi. La CUP denuncia el racisme institucional que implica aquesta exclusió

La CUP denuncia que la Junta Electoral ha impedit que el company cupaire Abdelkarim Edamme (adjuntem fotografia), de procedència del Rif, es pugui presentar a la llista electoral de la CUP pel proper 26 de maig. El veto a Edamme ve aparentment justificat per la seva manca de nacionalitat espanyola (el seu passaport és marroquí).

Tanmateix, aquesta mesura burocràtica és un sense sentit. Per una banda, perquè Edamme és un conciutadà de Terrassa de fa més de 10 anys, plenament integrat en la ciutat. Per l'altra, perquè cap persona migrada ha de patir aquestes mostres de racisme institucional. El cas d’Edamme s’afegeix al d’una dotzena més de casos registrats arreu de les 208 llistes electorals de la CUP per aquestes eleccions municipals. Per tant, és un problema sostingut arreu del territori i que necessita una resposta conjunta.

"Vot per tothotm"

Les anticapitalistes han reivindicat el dret de vot a tota la ciutadania de Terrassa i han denunciat que una part significativa de la població terrassenca estigui exclosa del procés electoral del 26 de maig. D’aquest manera, CUP Terrassa ha denunciat la legislació d’estrangeria que limita els drets de ciutadania i se suma a la campanya “Vot x tothom” que estan realitzant diversos col·lectius pel dret a vot de tots els veïns i les veïnes.

De fet, el col·lectiu SOS Racisme té en marxa una campanya per reivindicar el dret a vot actiu i passiu, que no ha d’estar lligat a la nacionalitat, sinó que ha de ser inherent a la persona. I en tot cas, vinculat a la residència reconeguda via empadronament. SOS Racisme ha llançat aquesta campanya sota el nom VotxTothom (https://votxtothom.wordpress.com/manifest/

El compromís de la CUP en l’àmbit dels drets de ciutadania i l’acollida quedarà reflectit en les propostes electorals de la candidatura, amb mesures com l’elaboració de programes municipals d’acollida i inclusió social de les persones nouvingudes dotats dels recursos necessaris, la creació d’una oficina d’atenció i acollida a la persona immigrant, o mesures jurídiques per aturar els discursos i ideologies discriminatòries, entre d’altres. Al programa la candidatura també es compromet a implicar l’Ajuntament de Terrassa en la lluita pel reconeixement legal dels drets polítics de tots els veïns i veïnes.

Maria Toresano s’incorpora a la llista

Fruit de d’aquesta decisió de la Junta Electoral, la CUP ha fet canvis en l’ordre de la llista electoral. D’aquesta manera, la candidata suplent Maria Toresano, activista feminista i treballadora del Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament, ocuparà doncs el número 25 de la llista.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 13 May 2019 - 13:06:01 in Varios by Director