El PSC lamenta el dèficit participatiu en l’elaboració de les propostes de la Festa Major i demana un aclariment del seu cost

El grup municipal del PSC ha demanat al Govern municipal el detall de les despeses de la Festa Major d’enguany al tractar-se d’una edició especial per la situació de la pandèmia de la Covid-19. En concret l’Equip de govern situa la partida d’enguany en 80.000 euros, una xifra que els socialistes consideren desorbitada per una festa virtual, en front als aproximadament 400.000 euros d’edicions anterior i no 600.000 com s’ha manifestat reiteradament i confusa des del consistori. El PSC considera que cal la màxima transparència en les xifres, i per això ha demanat una relació detallada de la despesa i una rectificació de les xifres donades.

D’altra banda, el PSC denuncia una vegada més la falta de participació en l’elaboració de propostes, doncs aquesta ha estat la primera vegada que no s’ha reunit abans de la Festa la Comissió de Cultura Popular i Festes, i tampoc s’ha convocat el Consell Municipal de Cultura on també hi son presents els partits polítics. Els socialistes creuen que hi havia més motius que mai per fer-ho, i que moltes de les decisions de inclusió o no en el programa, virtual o no virtual, han estat decisions unilaterals. El PSC observa amb preocupació que producte d’aquest dèficit participatiu ha estat la lamentable no inclusió i la no difusió en qualsevol format d’actes que han donat projecció i personalitat a la nostra Festa Major, com la Gala de Circ, la Festa Major Infantil, la Fira artesanal, la Pedalejada, la Cursa, la Festa Major Solidària i d’altres tal i com es va fer amb la Fira Modernista.

El Grup Municipal Socialista també ha trobat a faltar en el programa cap referència a l’Ofici Solemne, que a part de les creences de cadascú no deixa de ser l’element històric en l’arrel ancestral de la nostra Festa Major. Les tradicionals activitats de les entitats folklòriques de diferents tipus i altres propostes d’entitats de la nostra ciutat també han estat mancades de protagonisme.

Tanmateix el PSC, al marge de la falta de paritat en el programa, qüestiona la idoneïtat de que un regidor del Govern municipal actués a la Festa Major, doncs els socialistes creuen la Festa hauria de continuar sent un espai per donar visibilitat i projecció a artistes locals i que un regidor ocupi aquest espai és del tot qüestionable.

Els socialistes són conscients de les dificultats d’organitzar una Festa en les actuals circumstàncies, però pensen que amb més participació s’hagués obtingut un molt millor resultat. De fet, el PSC ja va presentar al Ple municipal del mes d’Abril un acord en aquest sentit, que va ser rebutjat per Tot per Terrassa i ERC. «La celebració de la Festa no podia ser de cap manera igual abans de la pandèmia, però sí la participació», afirmen els socialistes.

Finalment, el PSC reafirma el seu compromís amb el sector cultural i recalquen que estaran atents en veure com reverteixen aquests diners estalviats en aquesta edició en possibles futures accions de reconstrucció de la industria cultural, doncs pensen que Terrassa ha de ser fidel als acords, compromisos i recomanacions en aquest sentit adquirits des de les associacions municipalistes, sectorials i polítiques dins les mesures anticrisi de la lluita contra la Covid.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 06 July 2020 - 19:29:48 in Varios by Director