Jesús Alonso, director del CITM

Ocupa el càrrec des del dia 11 de novembre

El professor Jesús Alonso, impulsor i director del grau oficial en Disseny i Desenvolupament de Videojocs de la UPC, així com dels màsters en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i en Mobile Business & Apps Design a la UPC School, ha pres el relleu a Juan José Fàbregas al capdavant del Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia (CITM).

Jesús Alonso (Sant Joan de les Abadesses, 1979) ha estat nomenat director del CITM, centre adscrit a la UPC, gestionat per la Fundació Politècnica de Catalunya i ubicat al Campus de Terrassa. Enginyer informàtic titulat a la FIB, Jesús Alonso es caracteritza per ser un emprenedor docent, amb una experiència de 20 anys i formació autodidacta com a desenvolupador de videojocs per a tot tipus de dispositius i plataformes.

És l’artífex i director del grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs, que s’ha iniciat aquest curs 2014-2015 al CITM i que compta amb la col·laboració de les empreses Social Point, King i Ubisoft, els tres pilars de la indústria del videojoc a Espanya, com a participants actius en el programa docent. També és l'impulsor i el director del màster en Disseny i Creació de Videojocs i del màster Mobile Business & Apps Design, que s’imparteixen des de fa 11 i 4 anys, respectivament, a la UPC School.

Tant el grau de la UPC que imparteix el CITM com els màsters de la UPC School —gestionada també per la Fundació Politècnica de Catalunya—, són programes formatius pioners en el sistema universitari espanyol i en el conjunt de la Unió Europea que ja han donat els seus fruits. Un exemple és l’estudi Beautifun Games, creat per titulats de la UPC School, els quals també són autors del videojoc novell Nihilumbra, seleccionat per Apple l'any 2012 com un dels millors “tresors ocults” del sector. En l’àmbit català, el videojoc també va rebre el primer premi que atorga el programa Generació Digital, especialitzat en tecnologia, oci i cultura digital que s’emet tant per Catalunya Ràdio com pel Canal 33 de Televisió de Catalunya.

Jesús Alonso és professor associat i doctorand del Departament de Ciències de la Computació de la UPC. Imparteix docència a la FIB, des de l’any 2004, i des del 2008 l’assignatura de Videojocs a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB). En aquest darrer centre també imparteix, des del 2012, l'assignatura d’Emprenedoria i Innovació Tecnològica.

Com a expert en disseny i desenvolupament de videojocs, en la indústria vinculada a aquest àmbit, així com en computació gràfica, innovació tecnològica i emprenedoria, Jesús Alonso ha participat en un gran nombre de conferències i taules rodones arreu de l'Estat. També ha estat l’organitzador de més d’una vintena d’esdeveniments vinculats al món dels videojocs, que han comptat amb la participació de companyies líders del sector a Espanya i al món, com són Konami, Activision, Ubisoft o Crytek.

Una de les activitats que ha impulsat i de la qual n’és el responsable és el Concurs internacional de videojocs de la UPC School Three Headed Monkey Awards, que enguany arriba a la tercera edició, amb una dotació de 7.500 euros.

En l’àmbit internacional, va crear i dirigir, l’any 2008, el màster en Animació i Art Digital a l’Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey, el primer de Mèxic que imparteix docència en aquests camps.

Formació consolidada en imatge i en interacció multimèdia

La nova etapa de Jesús Alonso al capdavant del CITM està precedida pels deu anys de direcció de Juan José Fàbregas, en els quals el centre s’ha consolidat com a centre de formació capdavanter en l'àmbit de la imatge i la interacció multimèdia. Actualment, el CITM imparteix tres títols oficials de grau: el grau en Multimèdia, el grau en Fotografia i Creació Digital —que és l'única titulació universitària oficial de l'Estat espanyol en l'àmbit de la fotografia— i el grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs.

A més dels títols oficials de grau, el CITM imparteix cursos d'especialització i postgraus relacionats amb diferents àmbits d'especialitat de la fotografia, les tecnologies multimèdia, l'entreteniment interactiu i els videojocs.

A banda del vessant formatiu, el CITM és un centre pioner en recerca, innovació i desenvolupament de projectes de transferència del coneixement en els camps de la imatge i la interacció multimèdia. El Laboratori Audiovisual, el Laboratori d'Aplicacions Interactives Multimèdia i Videojocs, el Laboratori d'Imatge Generada per Computadora, el Laboratori d'Interacció Humà-Computadora i el Laboratori de Qualitat de la Imatge articulen l'anomenat PENTALAB, el focus des d'on es desenvolupen projectes innovadors i de recerca per incorporar els últims coneixements en la mateixa docència dels graus i postgraus, i transferir-los als sectors productius i de serveis de l'economia.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 21 November 2014 - 15:54:49 in Varios by Director