La UPC presenta la programació i l’oferta de grau i màster per al curs 2015-2016

La principal novetat al Campus de Terrassa consisteix en l’adaptació del grau de fotografia i creació digital del CITM a un nou grau en Disseny, Animació i Art Digital que s’iniciarà el curs 2016-2017

La programació d’estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya, preveu un total de 5.510 places d’accés als estudis de grau, distribuïdes entre centres docents propis de la UPC (4.390 places) i centres adscrits (1.120 places) i 3.774 places de màsters universitaris .

Una de les novetats en l’oferta del curs 2015-16, en quant a graus, és el grau en Enginyeria de Sistemes Aeroespacials, que s’impartirà a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC). Es tracta d’un grau que oferirà una formació multidisciplinària en enginyeria de sistemes aeroespacials, fent èmfasi en les infraestructures aeroportuàries i d’aeronavegació, sistemes de transport aeri i la gestió del trànsit aeri. Inclourà dues especialitats (mencions) en Aeronavegació i Aeroports.

L’EETAC també oferirà, de cara el curs vinent, una nova doble titulació en els àmbits de l’enginyeria de sistemes aeroespacials i l’enginyeria de telecomunicació amb l’objectiu de donar resposta a les actuals demandes dels sectors de les telecomunicacions i l’enginyeria aeroespacial. En concret, es tracta de la doble titulació que inclou el nou grau en Enginyeria de Sistemes Aeroespacials i, en l’àmbit de l’enginyeria de telecomunicació, l’estudiant podrà escollir entre cursar el grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació o bé el grau en Enginyeria Telemàtica. Amb accés des de preinscripció universitària, aquesta doble titulació, única a tot a l’Estat espanyol, oferirà per al curs vinent una total de 40 places i l’estudiant podrà obtenir les dues titulacions en 5 cursos acadèmics.

Una altra de les novetats en l’oferta és el nou grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, que s’impartirà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i que oferirà una formació generalista però amb una sòlida base en els fonaments de l’enginyeria de telecomunicació per formar professionals versàtils amb facilitat per canviar d’àmbit de treball i d’adaptar-se als nous reptes de futur del sector. El nou grau de l’ETSETB que oferirà quatre especialitats (mencions): Sistemes Audiovisuals; Sistemes Electrònics; Sistemes de Telecomunicació, i Sistemes Telemàtics.

L’oferta de graus de la UPC també inclou la desprogramació per al proper curs del Grau en Fotografia i Creació Digital, estudis que imparteix el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de Terrassa (CITM), centre adscrit a la Universitat. La UPC té previst implementar, de cara el curs acadèmic 2016/2017, un nou grau en Disseny, Animació i Art Digital que s’impartirà també al CITM. Aquest nou grau harmonitzarà i integrarà els continguts del grau de Fotografia i Creació Digital, que ara es desprograma, amb els nous formats de disseny, art i animació en sintonia amb el context digital. En aquest sentit, la UPC està treballant en el disseny d’itineraris que permetran als actuals estudiants del grau en Fotografia i Creació Digital obtenir una doble titulació amb el nou grau i adaptar- se als nous plans d’estudis. Aquest centre ha començat a impartir el curs 2014-15 els estudis de Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs, amb la nota de tall més elevada de Catalunya d’aquest àmbit.

Tota l’oferta d’estudis es presentarà a la propera edició del Saló de l’Ensenyament que tindrà lloc del 18 al 22 de març a Fira de Barcelona, on la UPC tindrà un estand des d’on estudiants i professors informaran de forma específica i personalitzada de l’oferta de graus universitaris de la UPC.

Podeu consultar tota l’oferta de graus per al curs 2015-2016 a http://www.upc.edu/aprendre/estudis/graus


Cinc nous màsters per al curs 2015-2016

La UPC presenta una oferta de màsters universitaris que inclou un total de 63 programes, dels quals 22 s’imparteixen totalment en anglès.

Pel que fa a les novetats, al curs 2014-2015 es posaran en marxa els màsters amb atribucions professionals en Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV). Es tracta dels màsters que habiliten per a l’exercici professional de l’arquitectura i que tenen com a objectiu principal aportar coneixements avançats i complementaris als ensenyaments rebuts en el grau en Estudis d’Arquitectura.

L’ETSAB també oferirà el nou màster universitari en Arquitectura·BarcelonaArch (MBArch), un programa que té com a objectiu formar, de manera flexible o dirigida a l’especialització, en la recerca i la innovació o en el projecte contemporani d’arquitectura. El màster inclou sis especialitats: Gestió i Valoració Urbana i Arquitectònica; Urbanisme; Procés, Projecte i Programació; Teoria, Història i Cultura; Arquitectura, Energia i Medi Ambient; Estructures a l’Arquitectura; Innovació Tecnològica en l’Arquitectura; Restauració i Rehabilitació Arquitectònica; i Contemporary Design.

Una altra de les novetats en l’oferta d’estudis de màster és el màster en Gestió de l’Edificació, que s’impartirà a l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB). Aquest màster que té com a objectiu formar professionals capaços d’incidir en els processos vinculats a la gestió i direcció d’empreses del sector de l’edificació, i aplicar-hi millores. La formació aborda la gestió econòmica i de la qualitat, la gestió de projectes, la gestió energètica dels edificis i del patrimoni edificat, i la seguretat en les obres. L’estudiant pot aprofundir en altres camps, com la direcció de projectes, l’ús d’eines de gestió integral o el màrqueting immobiliari.

Les novetats en l’oferta es completen amb la participació de la UPC en dos nous màsters interuniversitaris: el màster universitari en Modelització Computacional en Física, Química i Bioquímica i el master’s degree in Wireless Communications (WICOM). El primer, coordinat per la Universitat de Barcelona (UB) i que comptarà amb la participació de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), es tracta d’un màster que vol donar una formació avançada en eines de programació i en l’aplicació de diferents tècniques i models per estudiar problemes físics, químics i bioquímics en què l’estructura i les propietats de la matèria a nivell atòmic o molecular siguin rellevants. El segon, impartit en anglès i coordinat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb la participació de l’ETSETB, ofereix una formació avançada en l’àmbit de les comunicacions mòbils, amb una clara orientació cap a la recerca. Proporciona coneixements avançats sobre les diferents tecnologies de comunicacions mòbils i sense fil per al disseny, la implementació i el manteniment de xarxes de comunicació per a empreses i institucions, amb què es forma professionals especialistes en un sector econòmic emergent i d’alta demanda en el mercat laboral, així com investigadors júnior que vulguin orientar la carrera cap a la recerca.

Els centres adscrits a la UPC EAE i EUNCET també presenten novetats en la seva oferta. El centre universitari EAE impartirà els màsters universitaris en Administració i Direcció d’Empreses / Business Administration and Management i en Direcció de Màrqueting / Marketing Management. Per la seva banda, el centre universitari EUNCET impartirà els màsters universitaris en Administració i Direcció d’Empreses i Direcció de Màrqueting.

L’oferta de màsters universitaris de la UPC es presentarà a la propera edició del Saló de Màsters i Postgraus Futura, que tindrà lloc el 20 i 21 de març a Fira de Barcelona.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 02 March 2015 - 17:04:15 in Varios by Director