Del 22 al 26 de març, amb el lema ‘UPC, la universitat de l'Enginyeria, l'Arquitectura, les Ciències i la Tecnologia’

Els estudis de grau i màster de la UPC, al Saló de l’Ensenyament i a Futura

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) presentarà la seva oferta d’estudis universitaris al Saló de l’Ensenyament, del 22 al 26 de març, i al Saló dels Màsters i Postgraus Futura, els dies 24 i 25 de març. Entre les novetats per al curs 2017-2018 inclou tres nous graus —Ciència i Enginyeria de Dades, Enginyeria d’Automoció, i Disseny, Animació i Art Digital— i tres nous màsters —Enginyeria de Sistemes Aeris no Tripulats (Drons), Enginyeria Naval i Oceànica i Estudis Avançats en Disseny-Barcelona (MBDesign).

La UPC presentarà la seva oferta d’estudis universitaris al Saló de l’Ensenyament, la gran cita de l'oferta educativa a Catalunya, que tindrà lloc del 22 al 26 de març a la Fira de Barcelona, al Palau 2 del recinte de Montjuïc. La posada en marxa de tres nous graus universitaris són les novetats més destacades de l’oferta del proper curs acadèmic: el grau en Ciència i Enginyeria de Dades —una proposta conjunta de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB), la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME)—; el grau en Enginyeria d’Automoció, a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i que permetrà cursar el 4t curs a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), i el grau en Disseny, Animació i Art Digital, que s’impartirà al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), centre adscrit a la UPC.

Una altra de les novetats per al proper curs és l’oferta de places amb docència íntegrament en anglès del grau en Enginyeria Civil de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB).

La Universitat, amb el lema ‘UPC, la universitat de l’Enginyeria, l’Arquitectura, les Ciències i la Tecnologia’, comptarà amb un estand des del que més de 150 persones –entre professorat, estudiants i personal de la UPC– explicaran de forma personalitzada l’oferta de graus de la Universitat, la qual inclou 66 estudis de grau, 22 dobles titulacions del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS), 19 itineraris de doble titulació entre estudis UPC i programes de doble titulació internacional.

Estand de la UPC al Saló de l’Ensenyament: E 532. Palau 2, nivell 0. Recinte Montjuïc. Fira de Barcelona (Av. Reina Maria Cristina, s/n)

L’oferta de màsters al Saló Futura
Els dies 24 i 25 de març, la UPC també tindrà presència al Saló dels Màsters i Postgraus, Futura, que tindrà lloc al Palau 5 del mateix recinte de Montjuïc. Des de l’estand de la UPC s’informarà de l’oferta d’estudis de postgrau de la Universitat, que inclou 73 programes de màster, 24 dels quals impartits totalment en anglès, i 49 programes de doctorat.

Per al curs 2017-2018, la UPC posa en marxa tres nous programes: el màster interuniversitari en Estudis Avançats en Disseny-Barcelona, que s’impartirà conjuntament entre diversos centres de la UPC i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB); el màster habilitant en Enginyeria Naval i Oceànica, que impartirà la Facultat de Nàutica de Barcelona (FNB) i que s’oferirà per primer cop a Catalunya; i el màster universitari en Enginyeria de Sistemes Aeris no Tripulats / Unmanned Aircraft Systems Engineering (Drons), impartit totalment en anglès a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC).

D’altra banda, la UPC també participa en un nou programa de màster amb el segell europeu Erasmus Mundus: l’Erasmus Mundus master's degree in Big Data Management and Analytics (BDMA). Coordinat per la Université Libre de Bruxelles (ULB), també compta amb la participació de la Technische Universität Berlin (TUB), la Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), i la Université François Rabelais Tours (UFRT). Pel que fa als programes de doctorat, la UPC ofereix un nou programa en Bioinformàtica.

Estand de la UPC a Futura: A140. Palau 5 (Palau de Congressos), nivell 0. Recinte Montjuïc. Fira de Barcelona (Av. Reina Maria Cristina, s/n)

Fomentant vocacions científiques i tecnològiques a l’Espai Ciència
La UPC també participarà a l'Espai Ciència, una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) destinada a promoure l’interès dels més joves per les carreres científiques i tecnològiques, i que se situarà en un espai annex al Palau 2.

L’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB) planteja quatre activitats vinculades amb els estudis d’Arquitectura Tècnica i Edificació, i d’Enginyeria en Geoinformació i Geomàtica. Amb l’activitat ‘Fer visible allò invisible’ els visitants podran observar diferents elements constructius a través d’una càmera termogràfica per poder detectar components no visibles per l’ull humà. Els visitants també podran capturar la seva imatge tèrmica i tenir un record de l’experiència amb l’activitat ‘Fes-te un selfie a tot color!’.

A la proposta ‘Jugant amb les estructures’, els visitants podran experimentar com es distribueixen les forces aplicades sobre una estructura i, a través de la pantalla d’un ordinador, veure què passa quan es canvia la distribució de les forces a l’estructura de barres i fixacions.

Amb l’activitat ‘Obtenció de models 3D’, el visitant podrà conèixer la tecnologia de la fotogrametria digital, que permet obtenir informació 3D dels objectes a partir d’imatges de vídeo o fotogràfiques, i la seva aplicació en els diferents camps de l’enginyeria, l’arquitectura, l’arqueologia o fins i tot la medicina. L’EPSEB també portarà un sandbox, o calaix de sorra, que permet realitzar models tridimensionals del terreny a mesura que es va desplaçant la sorra de la caixa amb les mans. El sandbox permet recrear i modelar la superfície i crear les corbes de nivell sobre el terreny i les batimètriques, combinant-les amb tintes hipsomètriques. També permet veure les zones de vessament en cas de pluges.

La Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) presentarà l’activitat ’Explorant la informàtica’, un recorregut per diferents activitats i aplicacions de la informàtica: des de les més lúdiques, com els videojocs, a les més avançades, com la bioinformàtica, la robòtica, la realitat virtual o la simulació de sistemes o processos complexos. Es podran veure robots fets amb peces de Lego, l’animació d’un parc d’atraccions amb tecnologia 3D o robots humanoides que faran algunes demostracions.

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), conjuntament amb l’Associació Catalana d’Optometria i Teràpia Visual i en col·laboració del Col·legi Oficial d’Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya, proposa l’activitat ‘Posa a prova el teu sistema visual!’. Els visitants podran entrenar-se amb un dels aparells que fan servir els esportistes d’elit per millorar les seves competències visuals i la seva coordinació ull-mà, avaluar les seva destresa visual i descobrir com millorar-la a través de la teràpia visual, uns dels àmbits professionals dels òptics-optometristes.

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) estarà present a través dels equips d’estudiants Motospirit Racing Team –i la seva moto elèctrica–, UPC ecoRacing, amb el seu monoplaça, també elèctric, UPC Space Program, que portaran un dels globus d’heli que han enviat a l’espai i fotografies que hi han realitzat. D’altra banda, l’equip UPC Venturi portarà l’avió que va participar a la competició Air Cargo Challenge l’any 2015, alguns models d’aeronaus tipus RPA i un dron hexacòpter. També presentaran vídeos de la competició anterior, del procés de construcció de l’avió actual i explicaran com es desenvolupa una aeronau.

Realitat virtual i videojocs
El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) també estarà present a l’Aula de Tecnologies Multimèdia del Saló de l'Ensenyament amb un estand propi. L’activitat estrella d’aquest any serà el Danger Room, creat amb la tecnologia HTC VIVE, que posarà a prova els reflexes dels assistents. Es tracta d’un joc de realitat virtual en què els participants hauran d’esquivar obstacles, eliminar drons, activar trampes en una carrera contrarrelotge. Danger Room és una activitat realitzada per Marc Ripoll, professor del grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs del CITM, amb la col·laboració del professor Lasse Loepfe i el grafista Marc Pérez.

L’estand del CITM també comptarà amb un espai de demostracions sobre animació, multimèdia i videojocs. Serà una àrea amb tallers pràctics gratuïts realitzats per professors del centre sobre tècniques de motion graphics, disseny i animació 2D i 3D. Al mateix espai, el visitant també podrà descobrir en què consisteix el treball d’un dissenyador multimèdia, d’un artista 3D o d’un programador i artista dels videojocs.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 16 March 2017 - 16:57:30 in Varios by Director