Una Terrassa al servei d'aquells que més pateixen en silenci amb propostes positives cap a la diversitat i la singularitat de les persones

El passat diumenge 2 d'abril al Dia Mundial de l'Autisme més de 70 edificis catalans es van il·luminar de blau, amb l'objectiu de conscienciar la societat sobre les necessitats i drets de les persones afectades i també de les seves famílies. El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) és la discapacitat amb menys inclusió a les escoles catalanes, amb només un 34% en les ordinàries, ja que no hi ha una unitat especialitzada en autisme.

Els nens i adults amb autisme s'enfronten a múltiples dificultats associades a la discriminació. Per això, és imprescindible que l'administració pública llanci campanyes de conscienciació i sensibilització, a més de promoure iniciatives amb una percepció positiva del TEA. En aquesta línia, des de Ciutadans hem impulsat en el passat ple una proposta per a la conscienciació i implantació d'un Sistema Augmentatiu i Alternatiu de Comunicació (SAAC) a la ciutat de Terrassa per a usuaris amb discapacitat i dificultats de comunicació i llenguatge.

Som conscients que aquesta és una proposta insuficient tenint en compte que un nen autista comporta unes despeses superiors a 1.000 euros entre fisioteràpia, medicació, i tot un seguit de despeses que es van sumant a altres trastorns. Així que des del Parlament, el nostre partit està desenvolupant una moció més ambiciosa que permeti la formació d'educadors i monitors d'activitats extraescolars, l'augment de cuidadores en menjadors, l'increment del nombre de visites garantides al CESMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil), i una sèrie de millores que fomentin una societat autènticament inclusiva.

Ciutadans és el partit que més propostes socials ha presentat al Parlament, i no anàvem a ser menys a Terrassa. Perquè el que més ens interessa és millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans. De fet, en l'últim ple de març vam impulsar també la creació de la Residència i Centre de Dia Pineda2 per a nens amb discapacitat severa o profunda i un CRAE (Centre Residencial d'Acció Educativa). D'altra banda, es va aprovar també la nostra proposta per a instal·lar canviadors de bolquers tant per a homes com a dones en els equipaments municipals. I per si això fos poc, des de Cs Terrassa impulsem l'ampliació del Casal de Can Parellada i la seva transformació en Centre Cívic de Terrassa. El nostre partit treballa per i per a cada un dels ciutadans d'aquesta ciutat, i ho seguirem fent amb proactivitat i actitud.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 04 April 2017 - 17:14:24 in Varios by Director