Jordi Ballart renuncia com a alcalde de Terrassa

El substituirà en funcions Alfredo Vega, fins a la celebració d'un ple extraordinari per investir el nou alcalde

Jordi Ballart ha anunciat que presenta la seva renúncia com a alcalde i regidor de l'Ajuntament de Terrassa. En una declaració institucional i política duta a terme al Saló de Sessions de l'Ajuntament, Ballart també ha anunciat que s'ha donat de baixa com a militant del PSC, i que ha pres la decisió "per coherència, per dignitat i per no voler seguint formant part d'un partit que ja fa temps que m'ha deixat de representar".

Ballart ha responsabilitzat Mariano Rajoy i Carles Puigdemont de "la catastròfica situació en la qual ens trobem ara mateix", i també, "en segon terme, a les formacions polítiques que els han donat i els donen el seu suport. Davant de tot això, les persones que creiem que la política s'ha de fer des de l'honestedat i des de la valentia no ens podem quedar indiferents", ha afirmat.

La renúncia a l'alcaldia "és el preu de la valentia. No he estat recolzat ni comprès, i m'he exposat a pressions molt fortes que m'han fet adonar-me de la connivència del meu partit amb certs poders i lobbies econòmics". "Tot i que molts voldran adjudicar la meva decisió al context actual, aquest només ha estat la gota d'aigua que ha fet vessar el got", segons ha explicat.

En la seva declaració, Ballart ha afirmat que en aquests últims cinc anys "he pogut viure la gran experiència de ser l'alcalde de la tercera ciutat de Catalunya". "Avui, Terrassa és una gran ciutat i aquest és l'orgull que m'emporto d'haver posat el meu gra de sorra fent al màxim i dedicant-m'hi al 100%, de dia i de nit al llarg d'aquests 5 anys".

Finalment, l'alcalde ha conclòs que la seva renúncia obre una nova etapa política a la ciutat, "en la qual seguiré treballant al servei de Terrassa i lluitant pels meus ideals".

L'alcalde ha presentat formalment la seva renúncia aquesta tarda i ja no assistirà al Ple ordinari de demà divendres, sessió que presidirà el primer tinent d'alcalde, Alfredo Vega. Una vegada el Ple de demà hagi pres coneixement de la renúncia de Jordi Ballart i la sessió finalitzi, automàticament l'alcaldia recaurà en funcions en el primer tinent d'alcalde, fins que se celebri la sessió extraordinària per a l'elecció d'un nou alcalde. Segons la legislació electoral, aquesta sessió s'ha de fer dins dels deu dies naturals després de la presa en coneixement de la renúncia per part del Ple municipal. Així doncs, com a molt tard se celebrarà el 17 de novembre.

Per a l'elecció del nou alcalde/essa, poden ser candidats/es tots els regidors/es que encapçalin les corresponents llistes. Per a la proclamació, es requereix la majoria absoluta dels vots dels regidors/es. Si cap dels candidats/es obtingués aquesta majoria, aleshores es proclamaria alcalde el regidor que encapçali la llista que va obtenir més vots a les darreres eleccions municipals.

Jordi Ballart ha estat l'alcalde de Terrassa des del 10 de desembre de 2012, data en què va substituir Pere Navarro. Va revalidar el càrrec el 13 de juny de 2015, després de les eleccions municipals en què la llista que encapçalava (PSC-CP) va obtenir el 28,21% dels vots, i un total de 9 dels 27 regidors de l'Ajuntament. Prèviament, entre 2005 i 2012, havia estat tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, i regidor de Presidència, de Relacions Institucionals, d'Imatge i Comunicació, de Participació Ciutadana, de Solidaritat i Cooperació i de Joventut.

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 02 November 2017 - 18:02:37 in Varios by Director