PRESSUPOSTOS: NO ATUREM LA CIUTAT

El grup municipal d鈥橢RC-MES s鈥檃bstindr脿 en el ple de pressupostos despr茅s d鈥檃conseguir doblar la partida destinada a projecte educatiu, blindar l鈥檈mpresa de l鈥檃igua i avan莽ar en la descentralitzaci贸 de l鈥檃juntament al territori millorant els espais de treball i atenci贸 al p煤blic, entre altres acords.


Isaac Albert: 鈥淟a pol铆tica la fem avui, introduint projecte de futur en uns pressupostos perqu猫 la ciutat no s鈥檃turi. L鈥檃bstenci贸 marca dist脿ncia per al dem脿, on vigilarem que cada comprom铆s adquirit reverteixi en la ciutadania鈥


Despr茅s de les converses mantingudes des d鈥檃bans de Nadal amb el govern municipal al voltant dels pressupostos 2018 i les propostes presentades pel grup municipal d鈥橢RC-MES per determinar els projectes de ciutat a prioritzar, ahir el portaveu del grup, Isaac Albert , va aconseguir el comprom铆s d鈥檃lcaldia d鈥檌ntroduir bona part de les demandes realitzades als comptes de l鈥檃ny vinent. Un comprom铆s que es formalitzar脿 en el Ple de pressupostos via esmena i en la modificaci贸 de la mem貌ria de pressupostos.

En primer terme, via esmena es doblar脿 la partida prevista en educaci贸 per poder desenvolupar amb garanties les bases d鈥檜n projecte educatiu de ciutat. Una primera passa indispensable per ERC-MES per poder disposar de recursos per desenvolupar accions davant l鈥檈studi sobre segregaci贸 escolar a la ciutat que hauria de presentar-se en els pr貌xims mesos. Un tema clau per la ciutat que s鈥檋a enquistat durant aquesta legislatura i on resten pendent d鈥檈xecutar-se acords plenaris i pol铆tiques concretes.

Tamb茅 s鈥檋a aconseguit un comprom铆s del govern en aplicar les millores proposades per ERC-Mes per fer m茅s efectiva l鈥檃cci贸 de l鈥橝juntament davant la seva ciutadania. Aix铆, s鈥檋a acceptat que paral路lelament a la reforma organitzativa de l鈥橝juntament i la descentralitzaci贸 territorial s鈥檈ncari la necess脿ria actualitzaci贸 del Pla d鈥檈quipaments municipals. Una actualitzaci贸 que ha de venir acompanyada d鈥檜na inversi贸 en la millora de les Oficines d鈥橝tenci贸 ciutadana, ja que no es pot assegurar una millora en l鈥檃tenci贸 de les necessitats dels terrassencs i terrassenques sense equipaments preparats per assumir-les.

En la mateixa l铆nia, no es pot fer front a les necessitats de la ciutadania m茅s vulnerable sense una actualitzaci贸 i aplicaci贸 del Pla Local d鈥橧nclusi贸 Social i del Pla Local d鈥橝cci贸 Social. Una proposta d鈥橢RC-MES aprovada ja l鈥檃ny 2015 pel ple i que, malgrat la seva complexitat, planteja millorar i maximitzar els resultats de les pol铆tiques d鈥檌nclusi贸 sobre les persones amb risc d鈥檈xclusi贸 a Terrassa.

Quant a altres temes estrat猫gics de ciutat, l鈥檃bstenci贸 d鈥橢RC-MES aconseguir脿 blindar els recursos necessaris en el pressupost 2018 per posar en marxa l鈥檈mpresa de l鈥檃igua. Aix铆 mateix, el govern municipal ha adquirit el comprom铆s d鈥檌ntroduir a la mem貌ria de pressupostos iniciatives proposades pels republicans i ja aprovades al ple com el desenvolupament del Pla estrat猫gic de l鈥檈sport o projectes llargament posposats com el condicionament terrassenc.

Finalment, en l鈥櫭爉bit de la millora de l鈥檕cupabilitat i el desenvolupament econ貌mic de la ciutat, s鈥檈stableix un acord per tirar endavant el Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa.


Grup Municipal ERC-MES
Ajuntament de Terrassa
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Tuesday 16 January 2018 - 17:39:01 in Varios by Director