Es presenta la quarta edició de la Unirun, la cursa de les universitats catalanes

El proper dilluns, 12 de febrer, a les a 13 h, es presentarà a l’antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona (c. Rosselló, 515) la quarta edició de la Unirun, la cursa atlètica impulsada per les 12 universitats catalanes a través d’Esport Català Universitari (ECU). Organitzada per Gaudium Sports amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, la cursa tindrà lloc a Barcelona i a Sant Adrià de Besòs el diumenge, 4 de març.

Obrirà l’acte de presentació de la quarta edició de la cursa Unirun Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), universitat coordinadora enguany de l’ECU (l’ens organitzador dels Campionats de Catalunya Universitaris). Enguany la cursa està apadrinada per Valentí Massana, campió del món, bronze olímpic i medallista als Europeus d’Atletisme, en l’especialitat de marxa atlètica.

Massana també intervindrà en aquest acte, juntament amb el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, i de la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza.

Durant aquest acte, al qual assistiran també els representants de les universitats, s’explicaran les característiques de la Unirun 2018. Tot i que està oberta a tothom, s’adreça especialment a la comunitat universitària, antics i futurs estudiants, així com a proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les universitats catalanes, es preveu que s’inscriguin unes 5.000 persones, les quals, a més de competir de manera individual, hauran de fer-ho representant a alguna de les 12 universitats catalanes:

Universitat de Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Politècnica de Catalunya
Universitat Pompeu Fabra
Universitat de Lleida
Universitat de Girona
Universitat Rovira i Virgili
Universitat Ramon Llull
Universitat Oberta de Catalunya
Universitat de Vic
Universitat Abat Oliba CEU
Universitat Internacional de Catalunya

La cursa, que s’iniciarà i acabarà al Parc del Fòrum de Barcelona, tindrà lloc a partir de les 9.30 h del diumenge, 4 de març. El recorregut és de 6.779 metres, la mateixa distància que té la clàssica regata de rem anglesa Oxford-Cambridge, que s’ha de recórrer amb un màxim de temps: una hora i 10 minuts.

Aquest curs, la Fira del Corredor així com la recollida dels dorsals, els xips, les samarretes i les bosses dels participants tindrà lloc els dies 2 i 3 de març al Poliesportiu del Campus Nord de la UPC (Jordi Girona 1-3, Barcelona).

En les darreres edicions, la UPC ha estat la primera universitat classificada en la categoria masculina i la segona per equips, mentre que la Universitat de Barcelona ha guanyat el títol general de la cursa.

Durant l’acte també es presentaran l’associació Voluntaris 2000 i l’entitat benèfica SuperAcció. Els representants institucionals i de cada universitat es faran una foto de grup lluint les samarretes corresponents a l’Unirun 2018. La cursa compta, per primer cop, amb el patrocini de la marca esportiva Adidas.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 10 February 2018 - 13:15:12 in Varios by Director