El PSUC celebra la VI Conferència Local al Centre Cívic Montserrat Roig

Aquest divendres 11 de maig, el nucli del PSUC-viu de Terrassa hem realitzat la nostra VI Conferència Local al Centre Cívic Montserrat Roig, en la qual hem discutit la nostra estratègia així com hem renovat la direcció local.

Hem remarcat la nostra aposta per treballar i enfortir l’espai de confluència i unitat popular dels Comuns de cara a les properes eleccions municipals a Terrassa, així com potenciar les mobilitzacions socials, especialment per la defensa del futur i de la dignitat de les pensions públiques, per la igualtat i els drets de les dones i pel treball digne i els drets laborals per tothom.

Promourem l’organització de les persones que pateixen les injustícies del sistema capitalista, ajudant a la formació de moviments i mobilitzacions socials. Enfortirem la nostra pròpia organització del PSUC-viu, continuant creixent en número de militants. I buscarem la més àmplia unitat de les forces polítiques alternatives: unitat d’acció en les lluites socials i unitat programàtica en la confrontació política.

Continuarem treballant per promoure els valors republicans i federalistes, ja que creiem en una Catalunya popular participant en un model d’Estat republicà, federal i plurinacional.

Reafirmem que som les clases treballadores i populars els actors principals de la lluita social i de la construcció de les polítiques de canvi i d’alternativa. Per tant, el món del treball i l’acció del sindicalisme de classe, representat per nosaltres per CCOO, és primordial que s’enforteixi i es potenciï.

Un altre pilar bàsic per a nosaltres és la lluita del feminisme. Després de l’èxit de la vaga feminista del 8M i de les protestes de les darreres setmanes pel cas de “la manada” continuarem recolzant les mobilitacions per la igualtat real de les dones.

Per últim, també ens marquem continar treballant per la pau, la solidaritat i l’internacionalisme entre els pobles, donant suport als pobles que lluiten contra l’opressió de l’imperialisme.

La Conferència ha escollit un nou comité local, encapçalat pel sindicalista José María Martínez, que ha estat de nou reescollit com a responsable polític local.

La nostra Conferència ha acabat amb un acte obert de clausura. En aquest acte han fet una salutació inicial, l’Enrique Rodríguez, secretari general de Comissions Obreres al Vallès Occidental, que ha fet referència a la lluita actual dels pensionistes i la necessitat de passar a l’ofensiva i recuperar drets laborals i socials, i el Ramon Clariana, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, que ha mencionat la lluita pels drets humans a la nostra ciutat realitzada per l’entitat que presideix.

José María Martínez ha fet un discurs resumint els punts principals que hem tractat a la Conferència i dels objectius polítics que ens marquem per continuar creixent com a partit a la ciutat, i ser una eina útil de lluita i organització de la classe traballadora.

Ha tancat l’acte el secretari general del PSUC-viu, i regidor a Sabadell, Eduard Navarro. Ha començat amb una salutació a la VI Conferència Local del PSUC viu de Terrassa, posant en valor l'enfortiment de l'organització local en els darrers anys, sobretot amb noves incorporacions, i felicitant al nou Comitè Local.

Ha explicat l’actual situació a Catalunya de fractura social, davant la qual el projecte del PSUC és més necessari que mai. Som els que podem recosir les dues parts de Catalunya amb sentiments de pertinença oposats, posant en primer pla l'eix de classe, i les polítiques socials. Importància del nostre projecte: la República Federal, on es trobi un encaix al problema nacional català.

Per a això, la importància de construir la Unitat Popular, des de la diversitat de les diferents tradicions de l'esquerra alternativa i transformadora, però situant com a eix vertebrador les lluites socials i populars, les mobilitzacions concretes, on anirem teixint aliances amb diferents actors, que després es puguin veure reflectides en espais amplis electorals.

En aquest sentit, els i les comunistes som la tradició històrica que sempre ha posat per sobre de tot la unitat de l'esquerra i la unitat de la classe treballadora per fer avançar els interessos de la classe obrera, i per això serem valedors de la unitat popular i de la confluència.

En aquest any del Bicentenari de Karl Marx, els i les comunistes tenim futur per davant, posant per davant els valors de l'ètica i l'honestedat en la nostra pràctica política, en aquesta Conferència Local representa la renovació del compromís amb la ciutat de Terrassa, per continuar el fil roig de la història, que es remunta a diversos segles enrere, i que segueix la continuïtat de la lluita de lluitadors i lluitadores anònimes que ens van precedir.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 14 May 2018 - 07:22:32 in Varios by Director