Ciutadans (Cs) Terrassa reclama recuperar la seva proposta d'un compromís institucional per a una Festa Major plural i respectuosa

·El portaveu, Javier González, acusa a Vega de "deslleialtat" per abanderar ara una crida en la mateixa línia, quan es va abstenir en la votació de la moció de Cs

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha plantejat a l'equip de govern que "es recuperi el debat en el proper ple" de la moció de Cs que advocava al maig per "un compromís institucional per defensar una Festa Major plural i respectuosa amb la diversitat ideològica dels egarencs". González ha recordat que la proposta taronja no va prosperar "per l'abstenció de socialistes i comuns", i ha qualificat de "deslleialtat" que ara l'alcalde del PSC, Alfredo Vega, abanderi en una recent entrevista en un mitjà local una crida a "que la tensió política no esquitxi la Festa Major perquè hi hagi convivència, neutralitat i estigui lliure de monopolitzacions".


Javier González ha assenyalat que Cs "comparteix la preocupació de Vega per defensar la convivència" en la festivitat local, que se celebra a principis de juliol. Per això, el portaveu ha reclamat "el suport del PSC en un nou debat, que permetria superar el bloqueig dels partits independentistes". El contrari, segons González, seria "un exercici de cinisme i hipocresia impropi de l'alcalde de la tercera ciutat de Catalunya". El regidor de Cs ha assegurat que l'actitud del PSC local -que primer es va mostrar contrari a la moció de Ciutadans en la Junta de Portaveus, en el ple es va abstenir i ara la lidera- demostra "la feblesa evident i la pèrdua del rumb del govern socialista".


L'edil de Cs ha assenyalat que el PSC hauria de "tendir ponts als partits que respectem les lleis i la convivència", però pel que sembla "segueix sense entendre el calat del desafiament independentista". Segons el portaveu, "no és de rebut seguir el joc als qui s'apropien de l'espai públic i insisteixen a danyar la convivència quan tenen una oportunitat". En aquest sentit, el representant de Cs ha "lamentat" que "avui mateix hi ha un nou exemple: l'atac contra la Comissaria local", la façana de la qual ha aparegut plena de pintades grogues.


Finalment, la iniciativa que va presentar Cs apel·lava a "gaudir d'una Festa Major sense sorpreses partidistes" i amb un programa que "respecti el dret de cada persona a expressar-se com crea convenient, però al mateix temps exigint respecte pels sentiments i opinions de la resta de la ciutadania que no participa en l'organització", ha conclòs el portaveu.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 11 June 2018 - 12:07:49 in Varios by Director