La startup catalana Braibook guanya el Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2018

L’empresa emergent, que ha estat guardonada d’entre 21 finalistes per la seva viabilitat, potencial de negoci, innovació i internacionalització, ha creat un dispositiu que converteix textos digitals al braille per fer-los accessibles per a persones cegues

Les startups finalistes que han participat en les passades 8 edicions del Fòrum d’Inversió han aixecat 182 milions d’euros d’inversió.

Durant la jornada, que ha reunit aquest dimecres al matí 650 startups, emprenedors i inversors a l’Auditori AXA de Barcelona, s’han celebrat més de 400 reunions de networking

També s’ha lliurat el Premi de Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora als fundadors d’HolaLuz


La startup catalana Braibook ha guanyat aquest dimecres al matí el Premi de la 23a edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2018 per la seva viabilitat, potencial de negoci, innovació i internacionalització. L’empresa emergent ha estat seleccionada entre 21 startups finalistes, que han presentat els seus projectes a l’Auditori AXA de Barcelona davant 650 assistents -que han votat els millors projectes- i un panel d’inversors locals i internacionals.

El business developer de Braibook, Eric Sicart, ha explicat al públic de l’auditori el projecte de la startup catalana, que ha creat un dispositiu que converteix textos digitals al braille fent-los accessibles per a persones cegues. Es tracta d’un aparell més petit que un telèfon mòbil, que s’utilitza amb una sola mà, i que permet llegir un document sense necessitat de desplaçar-se pel text, ja que només requereix que l’usuari dipositi el dit sobre la superfície on apareix el relleu del codi braille.

Durant la inauguració de l’acte, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha subratllat “la importància i impacte del Fòrum d’Inversió, que en 23 anys s’ha convertit en un acte de referència en l’àmbit de la inversió a Catalunya”, destacant que “en les darreres 8 edicions les startups finalistes han aixecat una inversió de de 182 milions d’euros”. Per Romero, les 21 startups que han participat enguany al Fòrum d’inversió “mostren la riquesa de l’ecosistema de startups català, robust i potent, amb empreses que s’han convertit en motor d’innovació per a tota l’economia i que han de permetre que tot el teixit empresarial faci un salt qualitatiu en l’àmbit de la innovació”.

Romero ha assegurat que “des de la Generalitat mostrem el compromís de seguir treballant per potenciar l’ecosistema de startups a Catalunya, iniciatives perquè el finançament alternatiu guanyi més espai entre les empreses i potenciar la interconnexió de Catalunya amb altres ecosistemes de startups a nivell internacional: actes com el Fòrum d’Inversió ajuden fermament a impulsar l’ecosistema i permet que projectes de startups puguin créixer als mercats internacionals”. En aquest sentit, “la participació al Fòrum d’Inversió no s’ha de veure com un final, sinó com un punt d’inflexió a partir del qual creixen i milloren les oportunitats”, ha conclòs.

El Fòrum d’Inversió

A banda de la guanyadora Braibook, les 21 startups finalistes d’aquest 2018, dividides en tres àmbits sectorials –ciències de la vida i salut, TIC i altres- han estat ADmit Therapeutics, Amalfi Analytics, Bluephage, B-wom, Dinbeat, Molomics, Nanoligent, Athlepic, Barspin Studios, LexGoApp, Mitiga Solutions, Rokubun, Sharify, 3Du Engineering Solutions, BCN3D Technologies, Pangea Aerospace, Sigma Industrial Precision, Soccer Science, Manzaning i Venturi.

Seleccionades d’entre més d’un centenar de propostes rebudes (pots consultar el Catàleg d’Empreses que recull els millors projectes empresarials d’aquest 2018), les 21 startups han disposat d’un minut per fer un pitch per presentar els seus projectes empresarials. El públic de l’auditori ha votat en directe els 9 projectes finalistes, que després han comptat amb 5 minuts més per contestar les preguntes d’inversors locals i internacionals i dels quals ha sorgit el guanyador del Premi Fòrum Inversió 2018. El premi consisteix en 120 hores de consultoria d’una Oficina Exterior de Comerç i Inversió d’ACCIÓ al món, un espai de treball gratuït en aquesta oficina i un ajut de 1.500 euros per fer una missió comercial a l’exterior. Les startups AEInnova, Nektria, Red Points o Hall Street Barcelona han estat les guanyadores de les darreres edicions del Fòrum d’Inversió.

Paral·lelament a la presentació dels projectes de les startups i les votacions, en el marc de Fòrum d’Inversió s’han mantingut més de 400 reunions de networking preagendades amb anterioritat entre startups, emprenedors i inversors per trobar finançament, socis o clients. Enguany el país convidat ha estat França, que ja ha superat el Regne Unit en nombre de rondes i capital aixecat pels fons de venture capital i s’ha situat al capdavant del rànquing dels països on es tanquen més rondes de finançament. La representació francesa al Fòrum d’Inversió, gestionada a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a París, ha anat a càrrec de la ponència What does it take to build European tech giants? de Jean de La Rochebrochard, director de Kima Ventures, i a través de la presència dels fons de capital risc francesos Auriga Partners, Elaia Partners i Cap Horn Invest.

Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora

Durant l’esdeveniment també s’ha lliurat el Premi de Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora, destinat a emprenedors d’una empresa de màxim 10 anys de vida que hagi tingut una trajectòria de creixement reconeguda, que enguany ha recollit Carlota Pi, fundadora d’HolaLuz. En edicions anteriors han rebut aquest reconeixement emprenedors com Jacinto Roca i Josep Mitjà (fundadors de Wuaki TV, ara Rakuten TV), Lucas Carné i J. Manuel Villanueva (Privalia); Miguel Vicente (Letsbonus); Jordi Carrera i Rafel Bru (STAT-Diagnostica); i Joaquim Domingo i Àlex Ollé (Galenicum).

De la seva banda, Ogilvy Upcelerator ha premiat les empreses Athlepic, B-wom i BCN3D Technologies d’entre les 21 que s’han presentat aquest dimecres oferint-los consultoria personalitzada enfocada a revisar el seu estat com a marca i a dissenyar el seu storytelling, l’estratègia, arquitectura de marca i l’estratègia comercial. Al seu torn, RCD-Rousaud Costas Duran ha entregat els seus premis a Nanoligent, Rokubun i Soccer Science. El guardó consisteix en formació i assessorament legal en matèries com la protecció i explotació de la innovació, la negociació amb inversors, l’atracció de talent i la internacionalització, entre d’altres temàtiques legals d’interès per a les startups.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 21 June 2018 - 01:06:47 in Varios by Director