Ciutadans (Cs) Terrassa demana a la Generalitat el cens dels pisos buits cedits per grans tenedors

El regidor, David Aguinaga, explica que amb més informació "els serveis socials municipals farien una labor més ràpida i eficaç"


El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha proposat que el consistori disposi "de forma urgent" d'un "cens dels pisos buits de la ciutat cedits per bancs i grans tenedors a la Generalitat", o almenys, dels acords o convenis signats entre ambdues parts. El regidor ha assenyalat que d'aquesta forma "es facilitaria una labor més ràpida i eficaç dels serveis socials municipals", que actualment "treballen amb incertesa per concretar accions sobre aquests immobles". Aguinaga ha qualificat "d'insòlita" la situació, però ha recordat que els acords de cessió s'han signat amb el Govern perquè té les competències en matèria d'habitatge.


David Aguinaga ha destacat que el govern de Terrassa, amb el suport de tots els grups municipals, "ha estat pioner en l'aplicació de mesures destinades a dinamitzar el parc d'habitatges buits amb mesures com l'aplicació de multes coercitives". L'objectiu final és, segons el regidor de Cs, "aconseguir que famílies necessitades disposin d'un pis en condicions" encara que "es trobin en una situació de precarietat laboral i econòmica, i malgrat l'increment dels preus del mercat immobiliari", ha incidit Aguinaga. Per aquestes raons, la formació taronja presentarà una moció a debat de la Junta de Portaveus que a més estableix un termini d'un mes perquè la Generalitat faciliti les dades a l'Ajuntament.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 20 June 2018 - 23:15:21 in Varios by Director