La zona blava serà gratuïta del 8 al 29 d'agost a tota la ciutat

Els parquímetres restaran tancats durant tres setmanes

A partir de diumenge, dia 8, i fins al 29 d'agost, ambdós inclosos, la zona blava serà gratuïta a tota la ciutat. Es repetirà així l'experiència de l'any anterior, quan es va decidir deixar de diferenciar la zona blava per zones i es va establir el seu tancament durant tres setmanes per a tota la ciutat.

El tancament dels parquímetres diferenciant entre el Centre i la resta de barris de la ciutat es va començar a aplicar el 2012, quan es va determinar que, a diferència de la resta de zones blaves, que tancaven tot l'agost, la zona blava més propera al Centre es mantindria oberta durant uns dies de principis i finals del mes. D'aquesta manera es volia evitar els problemes d'estacionament que s'havien detectat al Centre i contrarestar, així, les dificultats per trobar estacionament de curta durada ocasionats per la manca de rotació dels vehicles en aquesta zona.

Per donar una resposta ajustada a aquesta possible demanda, des de l'Ajuntament es va considerar necessari igualar el període de tancament a totes les zones blaves de la ciutat, per evitar les confusions d'alguns ciutadans, que en veure que la zona blava era gratuïta en un carrer, interpretaven que també ho era a la resta, i per garantir una oferta d'aparcament de curta durada, el qual està associat de manera directa a l'activitat comercial o de serveis.

La zona blava permet vitalitzar l'activitat econòmica dels barris, perquè s'augmenta la capacitat d'aparcament per fer compres o gestions ràpides, permetent una gestió eficient de l'aparcament en impedir l'aparcament de llarga durada a les hores de màxima demanda i afavorir l'alliberament de places a les hores de menor demanda. En aquest sentit, l'any 2020, davant l'emergència sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19 i amb la finalització de l'estat d'alarma, el servei de mobilitat va preveure que durant el mes d'agost hi hauria un increment de l'ús del vehicle privat com a conseqüència de les mesures de distanciament social, així com per la reducció del període de vacances per part de la població.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 05 August 2021 - 11:46:10 in Varios by Director