Noticias: Ciutadans (Cs) Terrassa organitza la primera presentació pública a Espanya de l'últim Baròmetre de l'Observatori de Serveis Urbans
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Saturday 15 September 2018 - 17:10:34

·El portaveu municipal, Javier González, destaca que "és fonamental conèixer l'opinió ciutadana" en temes en ple debat com la neteja viària, el subministrament d'aigua o els autobusos

Terrassa serà la primera ciutat d'Espanya en la qual s'expliquin els resultats de la segona edició del Baròmetre de l'Observatori dels Serveis urbans (OSUR), que recull la satisfacció dels ciutadans en les 30 ciutats més poblades del país, entre elles el municipi egarense. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha convidat a Ramiro Aurín, director general de l'Associació per l'Excel·lència dels Serveis Públics (AESP) responsable de l'enquesta, a una conferència dilluns vinent en el Centre Cultural de Terrassa. González ha destacat que "és fonamental conèixer l'opinió ciutadana en un moment en què Terrassa està debatent temes com la neteja viària i les escombraries, el subministrament de l'aigua o els autobusos".

Javier González ja va mostrar la seva "preocupació" per alguns dels resultats d'aquesta enquesta, feta pública a la fi d'agost, que reflecteix "una lleugera caiguda de la valoració dels veïns sobre els serveis municipals". L'aspecte més alarmant és que "un 52% dels enquestats no està satisfet amb el servei de neteja a Terrassa", ha subratllat el regidor. El portaveu ha incidit que Cs pretén amb l'acte del dilluns "aprofundir en els motius pels quals la percepció ciutadana sobre la gestió dels residus ha empitjorat un 13% respecte a l'informe anterior". En aquest sentit, la formació taronja ja va anunciar també que recolzarà la proposta de grups de l'oposició per reprovar la gestió dels residus realitzada pel govern socialista en un ple extraordinari previst per a aquest mes.

Finalment, el portaveu municipal de Cs ha destacat que el govern local es plantegi municipalitzar el servei d'aigua, quan "és el servei millor valorat, amb un índex de satisfacció del 70%". D'altra banda, "la prestació que millor evoluciona és el transport públic, amb un 13% més d'enquestats satisfets". Terrassa se situa en el lloc 12 del rànquing (tres llocs per sota de l'any anterior), encara que "un 65% dels enquestats està satisfet amb les prestacions rebudes", ha conclòs el portaveu. La presentació, que serà moderada per González i també comptarà amb la presència de l'economista Lorenzo Dávila, analitzarà tots els aspectes de la segona edició d'aquest Baròmetre, realitzat a partir d'enquestes a 5.137 persones.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.5810 )