Noticias: Guitar BCN:30 Anys,30 Concerts
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Saturday 01 December 2018 - 08:59:37

El Guitar BCN presenta 30 concerts per celebrar el seu 30 aniversari

Andrés Calamaro, Estrella Morente, Ketama, Rosario, Adrià Puntí i Toto són alguns dels artistes presents a la programació del festival

El festival retrà un sentít homenatge a Luis Eduardo Aute amb la complicitat del Barnasants

La llegenda del rock llatinoamericà Fito Páez tornarà a Barcelona desprès de 9 anys per protagonitzar el concert inaugural del Guitar BCN a L’Auditori el 31 de gener.

Serà el primer concert del certamen, que avui ha presentat 30 concerts per celebrar els 30 anys del festival.

Un festival que en aquesta edició vol “reivindicar més que mai el valor i la força de la paraula i del relat en les cançons, en un moment en que fins i tot les llibertats més bàsiques semblen posades en dubte” ha comentat Joan Roselló , director de TheProject, empresa organitzadora del Guitar BCN.

Així doncs, aquest serà un festival marcadament líric que posarà en valor el poder de la paraula musicada. Des de figures consagrades com Andrés Calamaro o Estrella Morente, que presentaran els seus esperadíssims nous treballs al Liceu, l’Adrià Puntí, que ha preparat dos concerts per presentar el seu nou disc tant en format teatral com en format elèctric o Pedro Guerra, recuperant l’essència de Golosinas 25 anys desprès, fins a figures emergents com Nil Moliner o Bely Basarte.

Els germans Carmona tornen 16 anys després amb tota la força visionària de Ketama i els llegendaris Toto oferiran el seu únic concert a Espanya en el marc del festival.

I això és només un tast de les moltes perles que ens depararà el Guitar BCN 19. “Apostem per un concepte contemporani, ampli, del cantautor, on s’inclouen artistes de diversos gèneres. Noms com Carlos Sadness, Iván Ferreiro i Funambulista encaixen a la idea de creador intèrpret de les seves pròpies cançons.” Judit Llimós, directora artistica del GuitarBCN

Un moment estel.lar de la programació serà el concert d’homentage a Aute -un dels millors autors de la història de la cançó en castellà- el dissabte 2 de febrer a l’Auditori del Forum i co-organitzat amb Barnasants, on 20 grans figures com Estopa, Els Amics de les Arts, o Miguel Ríos versionaran 20 temes de l’artista.

Un esdeveniment històric que ens porta a recordar com va començar aquest festival a la ciutat a l’any 1989 i tot el camí recorregut des d’aleshores, amb més de 600 concerts celebrats. Gràcies a l’aposta de TheProject, la complicitat del públic i de la fidelitat d’alguns artistes que ens acompanyen edició rera edició, podem dir que el Guitar BCN arriba al seu 30 aniversari en plena forma: un festival jove, atractiu i amb do de paraula.

ENTRADES AVUI A LA VENDA> guitarbcnEsta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.5932 )