Noticias: Ciutadans (Cs) Terrassa recorda que ja va advertir sobre problemes de discriminació del castellà en el CEIP Font de l'Alba
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Friday 21 June 2019 - 12:43:02

El portaveu, Javier González, explica que tant la Síndica de Greuges com la comissionada d'Educació es van inhibir i critica que l'actual govern municipal es demora a aclarir els fets


El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha criticat "la injustificable demora a aclarir els fets" de Teresa Ciurana (ERC), nova regidora d'Educació, en relació a la suposada agressió d'una professora a una nena de 10 anys per pintar una bandera espanyola en el CEIP Font de l'Alba de la ciutat. González ha lamentat que l'única explicació del nou govern sobre un cas tan greu ha estat un comunicat amb un simple "esperem que s'aclareixin els fets ràpidament", sobretot perquè existien "antecedents en temes similars en aquest centre". Cs va alertar fa mesos "tant la síndica de Greuges local com a la comissionada d'Educació", però "ambdues es van inhibir davant el que succeïa", ha apuntat.

Javier González ha recordat que el novembre passat la formació taronja va demanar que s'investigués un possible tracte discriminatori sobre l'ús de l'espanyol en aquest mateix centre i en un altre del municipi a la Síndica de Greuges municipal, que ho va gestionar amb els serveis municipals. Llavors van decidir no obrir expedients sobre aquest tema. D'altra banda, a principis de 2019, el Grup Municipal de Cs va exposar de nou aquest mateix assumpte a Isabel Darder, comissionada en Educació de l'anterior equip de govern. "Després de noves gestions, igualment va desestimar el tema", ha aclarit l'edil.

El portaveu ha afegit que la seva formació va optar per no fer comunicats públics, però va advertir dels problemes elaborant "un document amb una exposició detallada de fets com la imposició de català en classes de llengua castellana, coacció en l'ús de la llengua als patis escolars o la prohibició de lluir banderes espanyoles quan si es toleren unes altres de caràcter reivindicatiu".

El responsable local de Ciutadans ha reclamat a més al Govern que hauria de prendre cartes en l'assumpte, al marge de com es resolgui aquest incident. Javier González ha assenyalat que "sempre que es denuncien fets sobre proselitisme polític, adoctrinament o falta de pluralisme a Catalunya, la Generalitat mai ha trobat motius per a expedientar als responsables". De qualsevol forma, el portaveu ha afirmat que "en Cs Terrassa continuarem treballant perquè els nostres centres educatius reflecteixin el pluralisme d'una societat com la catalana", perquè "els professionals puguin exercir la seva labor sense coaccions i al servei de tota la societat" i perquè "les famílies confien que els seus fills estan en bones mans".


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.6335 )