Noticias: José Zaragoza: «Els deu anys d’independentisme han portat Catalunyaa un fracàs. El camí de la via unilateral no ens ha dut res més que cosesnegatives»
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Tuesday 21 January 2020 - 19:31:08

El diputat socialista al Congrés ha visitat aquest dilluns la seu del PSC Terrassa, on haprotagonitzat un debat sobre la legislatura que acaba de començar i els reptes que encarael nou govern progressista de Pedro Sánchez.

La seu del PSC Terrassa s’ha omplert aquest dilluns per escoltar a José Zaragoza, diputatsocialista al Congrés, que ha protagonitzat un debat sobre la nova legislatura en el quetambé ha participat el primer secretari de l’agrupació local, Alfredo Vega.En la seva intervenció, Zaragoza ha explicat quina és la base de l’acord de govern: «hemarribat a una entesa per fer el primer govern de coalició progressista i haurem de tirarendavant moltes propostes. El govern té una majoria d’esquerres al Congrés dels diputatsperò una minoria parlamentaria dels que governen i això significa que iniciem una etapad’entesa, pacte i acord». Referint-se a les forces de la dreta, el diputat socialista ha assegurat que avui «Vox és elpartit que marca el discurs de la dreta. El PP i Ciutadans assumeixen les seves tesis» i haafegit: «La dreta sempre ha estat agressiva quan ha estat a l’oposició, quan no té el poderper fer la seva voluntat, es crispa i es radicalitza. Ara la ultradreta els marca un camíideològic de recuperació de coses que fins ara no s’havien atrevit a plantejar, deregressions democràtiques». Davant d’aquest context, José Zaragoza afirma quel'esquerra ha de plantejar debats alternatius: «Tenim lleis parades, com la de l'eutanàsia;tenim moltes reformes, com la laboral; tenim molts projectes que van directes a millorar avida de la gent i no podem esperar més». Pel que fa a la relació amb Esquerra Republicana, el diputat del PSC al Congrés haexplicat que tot i tenir un projecte polític totalment diferent al d’ells, «hem apostat per unataula de diàleg entre els dos governs, l’espanyol i el català, en la que s’ha acordat que espot parlar de tot. Estem disposats a escoltar, però seure a dialogar no vol dir acceptar elque diu l’altre. Intentarem arribar a acords, però no permetrem que una part s’imposisobre l’altra». José Zaragoza també ha parlat de la possibilitat d’unes próximes eleccions catalanes: «ElPSC fa molt de temps que diu que Torra no és un president per governar i que aCatalunya no tenim govern. No s’ha aprovat ni una sola llei a iniciativa de l’executiu, desde fa dos anys» i ha afegit: «el govern no té cap preocupació pels problemes de la gent,sempre defuig les seves responsabilitats. Tot i tenir les competències i els recursos,aquest govern no fa res per resoldre els problemes del catalans i les catalanes».
Zaragoza assegura que els deu anys d’independentisme «han portat Catalunya a unfracàs. El camí de la via unilateral no ens ha dut res més que coses negatives». En aquest sentit, José Zaragoza ha manifestat que, quan es convoquin les eleccions,«esperem que Torra, que la dreta catalana, perdi».


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.6586 )