Noticias: L’Ajuntament crea una xarxa de contacte telefònic de seguiment a persones grans que viuen soles
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Monday 23 March 2020 - 19:52:30

L’objectiu és oferir suport emocional i també identificar situacions de risc

El Govern municipal anuncia noves mesures per fer front a l’emergència generada pel Coronavirus, acordades en el Comitè d’Emergència Municipal reunit com cada matí de manera telemàtica. Són les següents:
1.- L’Ajuntament crea una xarxa de contacte telefònic de seguiment a persones grans que viuen soles

El Govern municipal ha acordat crear una xarxa de contacte telefònic i de seguiment per a persones grans, majors de 85 anys i que viuen soles.
Terrassa compta amb aproximadament 6.000 persones dintre d’aquesta franja d’edat. L’objectiu d’aquesta acció és oferir suport emocional i al mateix temps identificar situacions de risc elevat.

Per a això, es crea aquest nou servei des de Gent Gran, dotat amb 10 persones em situació de teletreball, i es reforcen les trucades de teleassistència des de Serveis Socials. Aquestes accions es reforçaran també amb voluntariat, per tal de proporcionar suport a les persones grans que viuen soles i ajudar-les en les tasques quotidianes.

2.- S’intensifiquen les accions de desinfecció a la via pública, especialment a l’entorn de centres sanitaris

El Govern municipal ha acordat intensificar les accions de desinfecció de l’espai públic, al llarg de tota la setmana, a les següents zones de la ciutat:
. Hospital de Terrassa. Ctra. de Torrebonica, s/n. Tel.: 937 310 007
· Hospital Mútua de Terrassa. Pl. Dr. Robert, 5. Tel.: 937 365 050
· CAP Sant Llàtzer. C. de la Riba, 62. Tel.: 937 310 137.
· CAP Rambla. Rbla. d'Ègara, 386. Tel.: 937 365 900.
· CAP Terrassa Nord. C. 25 de Setembre. Tel.: 937 310 268.
· CAP Terrassa Sud. Av.Santa Eulàlia s/n. Tel.: 937 855 161.
· CAP Antoni Creus. C. Itàlia,5. Tel.: 937 360 020
· CAP Est. C. Ciutat Real, 31 .Tel.: 937 848 283.
· CAP Oest. Av. Àngel Sallent, 171.Tel.: 937 455 200.
· Estació FGC i Renfe:
. Rambla
. Vallparadís (plaça Drets Humans)
. Estació del Nord (Sortides Renfe i FGC)
. Terrassa Est
· Entorns edifici Glòries: Policia Municipal i Serveis Socials
. Continuar amb zones com l’entorn dels mercats.

Divendres passat el Govern municipal va decidir portar a terme, a través de la contractació d’una empresa especialitzada, la neteja extraordinària a determinats espais públics amb hipoclorit de sodi diluït. Es tracta d’un producte efectiu i no nociu per a persones i animals, seguint les disposicions de la Generalitat de Catalunya i del Govern espanyol.

3.- Calendari d’activitats ciutadanes: s’ajornen totes les previstes en agenda fins al 30 d’abril

El Govern municipal ha acordat, a la vista del calendari d’activitats previstes i de l’evolució de la situació, ajornar totes les activitats ciutadanes públiques previstes des d’ara fins al 30 d’abril.

Això inclou activitats, entre d’altres, com Hora del Planeta, Mercat de les Puces, Dia Mundial de l’Autisme, Jornada de la Relativitat, Fira Vallès Motor, Fira d’Entitats de Salut, Festa de la Colla Bastoners de Terrassa, Terrassa Tria Futur, Mes de la Salut, Fira de la Gent Gran… També s’ajornen les convocatòries previstes dels Consells Municipals de Districte.

En aquest sentit, recordar que s’han ajornat ja activitats molt destacades, com el Festival de Jazz o la Fira Modernista, i que la Diada de Sant Jordi ha estat també ajornada

4.- Entra en funcionament un espai d’alberg per a famílies, situat a l’alberg de Joventut, al carrer Alcalde Parellada

Aquest dilluns entra en funcionament un espai d’alberg per a famílies, que s’ha ubicat a l’alberg de Joventut, situat al carrer Alcalde Parellada. El centre estarà gestionat per Serveis Socials i Creu Roja. Avui ja acull divuit persones. Els Serveis Socials de l’Ajuntament i Creu Roja treballen estretament coordinats per atendre aquelles famílies que requereixin aquest servei i donar resposta a les necessitats que es derivin de la situació d’emergència.

5.- L’Ajuntament modificarà diversos semàfors de la ciutat que actualment funcionen amb polsador

L’Ajuntament començarà a modificar a partir de demà una vintena de cruïlles semafòriques de la ciutat per evitar que els vianants hagin de fer servir el polsador. En alguns d’aquests semàfors s’activarà la fase de vianants automàticament, i en altres es posarà la cruïlla en intermitència (en què sempre té prioritat el vianant). La mesura, que afecta a la gran majoria dels semàfors amb polsador de la ciutat, es mantindrà mentre duri l’actual fase d’emergència.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.6710 )