Noticias: Baumann Oficina Jove organitza aquesta tardor nous tallers relacionats amb l'emancipació juvenil
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Wednesday 15 September 2021 - 15:11:20

Hi haurà un total de dotze activitats fins al novembre


L'Ajuntament de Terrassa, a través de Baumann Oficina Jove, organitza aquesta tardor una nova oferta de tallers adreçats a persones joves, dedicats a temes diversos relacionats d'una manera o altra amb l'emancipació juvenil: habitatge, ocupació, salut emocional, educació sexual i afectiva, etc. En total, hi haurà una dotzena de tallers en aquesta nova temporada, que arrencarà el 20 de setembre i s'allargarà fins al novembre. Les persones interessades es poden inscriure a les sessions fins a 24 hores abans, o fins a omplir grups, a través de l'enllaç: https://casabaumann.cat/index.php/noticies/1013-activitats-boj-2021.

Amb aquesta nova programació, el Servei de Joventut continua en la línia d'oferir eines i recursos que ajudin les persones joves de cara a la seva emancipació. La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha recordat que «l'emancipació és un àmbit d'actuació prioritari en les polítiques de joventut del Govern municipal i per això els tallers de l'Oficina Jove estan posant l'accent en què el jovent tingui informació i formació útil en aquest procés, que és crucial en la vida de qualsevol persona». La regidora ha recordat que el servei està iniciant els treballs del Pacte per a l'Emancipació Juvenil, una iniciativa que «igual que aquests tallers, busca empoderar el jovent, ajudar en la presa de decisions, i acompanyar-los per tal que tinguin les eines per desenvolupar el seu propi projecte de vida».

Els tallers programats són els següents:

Salut emocional: s'adrecen a persones de diferents franges d'edat. S'han programat quatre tallers diferents, tots telemàtics, amb un total de set sessions:

Salut Emocional per a Joves. Taller a càrrec de Creu Roja dedicat a donar nocions bàsiques per entendre com reaccionem davant d'una situació estressant o traumàtica i aportar eines per reduir l'estrès o superar un incident crític. Hi haurà quatre sessions diferents per adaptar-lo a diferents segments d'edat; 20 de setembre, 17.30 h: de 12 a 17 anys; 24 de setembre, 10 h: de 18 a 35 anys; 4 d'octubre, 17.30 h: de 18 a 35 anys; 8 d'octubre, 10 h: de 16 a 25 anys.

Qui sóc. Taller per a joves de 12 a 17 anys sobre la construcció i desenvolupament d'una identitat saludable a través de dinàmiques i jocs que promouen la reflexió. 19 d'octubre a les 17.30 h. A càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional.

Relacions saludables a les xarxes. Dedicat a sensibilitzar sobre l'impacte de les xarxes socials i ajudar a prendre responsabilitats al respecte. 26 d'octubre a les 17.30 h. A càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional.

Jo t'entenc. I tu, m'entens? Sessió sobre comunicació interpersonal per a joves de 12 a 17 anys. 9 de novembre a les 17.30 h. A càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional.

Habitatge: s'adrecen principalment a persones de 18 a 35 anys. Dues sessions telemàtiques:

Busques una habitació? T'expliquem com ho pots fer! Taller dedicat a proporcionar eines per a trobar habitació (orientació, elements a tenir en compte, aspectes del contracte, etc). 22 de setembre, 17.30 h. A càrrec de la jurista i assessora Mari Carmen Jiménez.

Models alternatius d'accés i tinença d'habitatge. Sessió dedicada a donar a conèixer models com la masoveria urbana o les cooperatives de cessió d'ús. 28 de setembre, 17.30 h. A càrrec de la cooperativa Celobert.

Educació: dues sessions telemàtiques per a joves de 14 a 25 anys:

Tècniques d'estudi. Com, on i quan ens posem a estudiar. Taller sobre planificació i organització de l'estudi. 27 de setembre, 17.30 h. A càrrec de la psicòloga Cristina Daza.

Construint el meu camí. Taller d'autoconeixement i projecte de futur. 3 de novembre, 17. 30 h. A càrrec de l'orientador professional Eduard Noya.

Ocupació: una activitat telemàtica per a joves de 16 a 35 anys:

Escape room laboral. Activitat que simula, com un joc, un procés de selecció. A través d'aquesta dinàmica s'adquireixen coneixements bàsics sobre la selecció de personal. Tindrà lloc el 6 d'octubre a les 10 h. A càrrec de la Fundació Pere Tarrès.

Educació sexual i afectiva: s'adrecen a persones de 12 a 25 anys. S'han programat tres sessions telemàtiques, a càrrec de Mandràgores:

Coneixem el nostre cicle menstrual. Sessió dedicada a millorar el coneixement de la menstruació i a desmuntar mites i tabús, a través de dinàmiques participatives. 2 de novembre, 17.30 h.

La sexualitat des del plaer. Una visió de la sexualitat sense tabús i des d'una perspectiva feminista, amb dinàmiques participatives que generin debat entre els i les joves participants. 16 de novembre, 17.30 h.

El plaer de sortir de la norma. Sessió adreçada a joves LGTBIQ+ en què s'abordarà la diversitat sexual i de gènere des d'una perspectiva positiva i empoderadora, generant un espai de confiança on reflexionar, compartir i resoldre dubtes. 30 de novembre, 17.30 h


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.7690 )