Noticias: L'Ajuntament i l'associació veïnal de Sant Pere Nord acorden la creació d'una zona d'aparcament amb unes 300 places a l'avinguda Béjar
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Tuesday 16 January 2024 - 17:39:18

La mesura vol donar resposta a la pèrdua d'estacionament en el solar on s'està construint el nou parc de La República

Després de dur a terme diverses trobades, l'Ajuntament i l'associació veïnal de Sant Pere Nord han acordat la creació d'una zona d'aparcament amb 300 places a l'avinguda Béjar, entre la carretera de Matadepera i l'avinguda del Vallès. Aquesta mesura vol donar una alternativa a la pèrdua de places d'estacionament en el solar on s'estan executant les obres del futur parc de la República, que fins ara s'utilitzava com un espai d'aparcament lliure.

Segons ha explicat el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona: «Ens calia donar resposta a una demanda veïnal i ho hem fet buscant el màxim consens i de la mà de l'entitat veïnal, ja que certament el barri de Sant Pere Nord està tensionat pel que fa a l'aparcament». Cardona també ha explicat que per aplicar aquesta mesura, que serà efectiva abans que acabi el 2024, «haurem de fer obres, ja que el projecte preveu una gran zona d'aparcament ordenat, en semi bateria i en cordó». Així, en el trajecte on s'estableix actualment el mercat ambulant dels dimecres, es reduiran de tres a dos els carrils de circulació en direcció a l'avinguda del Vallès; així el passeig central es reduirà per donar cabuda a les noves places d'estacionament en els dos sentits de la marxa. D'altra banda, per facilitar l'accessibilitat i la seguretat, es preveu habilitar vint passos de vianants nous al llarg del vial.

Per part de l'associació veïnal de Sant Pere Nord, a través del seu president, Jaume Ávalos, han valorat la proposta de manera positiva: «Aquesta proposta donarà una solució de present i futur al conjunt d'equipaments existents del Parc de la República, així com al futur CAP Nord i residència de Sant Pere Nord. A més, les places d'aparcament de nova creació minimitzaran l'impacte de la pèrdua d'aparcament al veïnat. L'Avinguda de Béjar és un espai actualment infrautilitzat, al que li donarem una nova vida i utilitat, en pocs anys el barri es transformarà i hi ha una estratègia clara per no perdre aparcament»

Amb el projecte que s'ha consensuat entre el Consistori i el veïnat, s'absorbirà pràcticament el mateix nombre de vehicles que actualment aparquen en el descampat que aviat es convertirà en el nou parc, un gran espaiverd que millorarà el barri.

Un nou pulmó verd al nord de la ciutat

La primera fase d'obres del parc de La República, que inclou la zona de l'àrea esportiva, ja està pràcticament acabada, amb la creació de nous vestuaris i un camp de futbol 7. A finals del 2023 es va iniciar la segona fase del projecte que preveu la construcció d'un nou equipament cultural just darrere del centre cívic President Macià i que s'ha d'executar aquest 2024. Pel que fa la tercera i última fase consistirà en la creació dels jardins, els camins, les àrees de joc i una gran bassa de reg. La previsió és finalitzar l'obra el 2025 o els primers mesos del 2026.

D'altra banda, l'Ajuntament ha avançat que també preveu fer una reserva d'estacionament al nord de l'àmbit del nou parc de la República, per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, ambulàncies i taxis, amb l'objectiu de facilitar l'accés a la nova residència i el nou CAP Terrassa Nord, que la Generalitat s'ha compromès a construir en aquest espai.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.8915 )