Noticias: L'Ajuntament i el Gremi de Transports i Logística acorden posar en marxa una aplicació mòbil per optimitzar el funcionament de les zones de càrrega i descàrrega
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Thursday 18 January 2024 - 12:49:29

Aquesta eina servirà per digitalitzar i millorar el control de la distribució urbana de mercaderies a la ciutat

L'Ajuntament preveu implantar una nova App mòbil al llarg d'aquest any, amb l'objectiu de millorar i fer més àgil i eficient l'ús de les zones de càrrega i descàrrega a la via pública. Així s'ha acordat amb el Gremi de Transports i Logística, que compta amb més de 250 associats, després d'una reunió de l'entitat i el consistori que ha estat encapçalada pel tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona.

Així doncs, es preveu posar en marxa aquesta aplicació perquè els professionals del transport de mercaderies puguin aparcar a les zones DUM de Terrassa només usant el seu telèfon mòbil, de manera àgil i sense fer servir el parquímetre. A més, aquesta App també els permetria portar un registre de la seva activitat i altres funcionalitats interessants vinculades al servei que ofereixen.

D'aquesta manera, Terrassa se sumarà a d'altres municipis de l'Àrea Metropolitana i a la ciutat de Barcelona, que ja fa temps que tenen una aplicació d'aquestes característiques. Segons ha explicat Cardona: «Ens hem fixat en experiències que sabem que estan funcionant i ja fa alguns mesos que hi estem treballant. De fet, en el darrer mandat ja vam impulsar un canvi de la senyalització vertical de les zones de càrrega i descàrrega, per posar les bases que ara ens permetran implantar aquesta App mòbil» i ha afegit: «Amb aquesta mesura volem garantir que els i les professionals treballin amb les màximes facilitats i amb agilitat, alhora que millorem la convivència entre aquests vehicles i d'altres modalitats de mobilitat».

Per la seva banda el president del Gremi de Transports i Logística, Antonio Martínez, ha afirmat: «Hem rebut la proposta amb interès i creiem que pot aportar valor al sector. De fet, la digitalització de les zones de càrregues i descàrregues ha estat una demanda reiterada els darrers anys per part dels nostres professionals i tot el que sigui fomentar la simplificació als transportistes que operen en diferents municipis impacta de manera positiva en la seva productivitat i en la millora dels processos de la pròpia activitat".

El creixement de l'activitat econòmica i del desenvolupament de l'e-commerce que s'ha donat a nivell global els darrers anys, obliga a donar resposta a les necessitats que genera l'increment de les operacions de càrrega i descàrrega dins el teixit urbà. Per tal de millorar-lo, és important aplicar aquest software d'un sistema de regulació de les operacions i el seu corresponent control. Amb aquesta eina també serà més fàcil aplicar la normativa de la limitació màxima de mitja hora d'estacionament a les places DUM i garantir-la.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.8924 )