Noticias: Les socialistes celebren la darrera pujada del Salari Mínim Interprofessional del govern de Pedro Sánchez
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Friday 09 February 2024 - 22:04:35

S’estima que la mesura beneficiï a 2,5 milions de treballadors a tota Espanya, al voltant de 300.000 ciutadans a Catalunya i 38.000 a la comarca del Vallès Occidental

Eva Candela, Primera Secretària de la Federació Vallès i Diputada al Parlament de Catalunya; Alba Soldevilla, diputada al Congrés dels Diputats; i Elena Vila, senadora al Senat han manifestat la seva satisfacció amb la darrera pujada del Salari Mínim Interprofessional. La mesura implica assolir els 1.134 euros bruts anuals d'SMI, en 14 pagues i amb efecte retroactiu des de l'1 de gener.

La darrera pujada és un pas més en el compromís inclòs en el programa electoral del PSOE, segons el qual el Salari Mínim assoliria el 60% del salari mitjà a Espanya. "Aquesta pujada reflecteix el compromís del partit socialista amb la justícia social, la dignificació de les condicions laborals i els ciutadans", ha afirmat Alba Soldevilla, diputada al Congrés dels Diputats.

Aquesta pujada de l'SMI és la culminació de sis anys de governs del PSOE compromesos amb el progrés salarial, després d'anys amb salaris estancats sota la gestió del Partit Popular. "La comparació amb l'increment aprovat durant els dos governs de Rajoy és contundent" assegura Elena Vila, senadora al Senat. "Aquest govern ha incrementat l'SMI més del triple del que ho va fer el govern del PP en dues legislatures completes" ha conclòs.

Eva Candela, Primera Secretària de la Federació Vallès i Diputada al Parlament de Catalunya, ha assenyalat la importància d'aquesta mesura per a la igualtat de gènere a Espanya. "La feminització de la pobresa és una realitat que no podem ignorar, i la pujada de l'SMI ens fa fer un pas més cap a la igualtat salarial i de gènere" ha afirmat.

Segons les socialistes, la pujada de l'SMI demostra que els governs socialistes compleixen els seus objectius, en aquest cas dignificar les condicions de treball, lluitar contra la precarietat i treballar per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.8960 )