Noticias: El PSC Terrassa proposa ampliar les zones d’ombres a l’espai públic de Terrassa de cara a les onades de calor
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Monday 22 April 2024 - 19:14:12

Els socialistes demanen a l'Ajuntament elements provisionals d'ombratge com a proves pilot per aquest mateix estiu

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Terrassa proposa elaborar un Programa d'Ombres per generar espais d'ombra de qualitat en l'espai públic de la ciutat. "S'han d'estudiar quins són els espais de la ciutat amb més mancança d'ombres per prioritzar actuacions en aquells entorns i generar-hi ombres de qualitat" ha explicat el regidor del PSC.Terrassa, Adrián Sánchez. Aquestes ombres han de permetre maximitzar l’ús de l’espai públic per tal d’afavorir la convivencia de la ciutadania així com l’activitat cultural i comercial. Els socialistes posen com a exemple municipis veïns com Rubí, on ja fa anys que s'instal·len tendals decoratius als principals eixos de vianants per a protegir-se del sol i mitigar la calor.

En paral·lel, el PSC Terrassa demanarà al Ple d'Abril l'elaboració d'un Pla contra la vulnerabilitat a la calor a Terrassa per mitigar els efectes nocius que els episodis de calor extrema suposen per a la salut de gran part de la ciutadania. "Volem que es defineixin estratègies que vagin des de la rehabilitació energètica d'habitatges a la redefinició del verd urbà" ha explicat el regidor Adrián Sánchez.

Per una altra banda, els socialistes també presentaran un Acord de Junta de Portaveus per a la construcció del primer rellotge de sol horitzontal analemàtic a Terrassa. Aquest consisteix en un rellotge de sol situat al terra que necessita la participació de l'espectador per a funcionar, cosa que el fa especialment atractiu per a infants i adolescents. Els socialistes asseguren que aquest rellotge pot servir per a promocionar activitats relacionades amb la geometria i l'astronomia a les escoles i entitats de lleure infantil.Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://radiostarterrassa.com/news.php?extend.9065 )