Un món de músiques al programa Demésenllà amb la millor diversitat musical encara que estiguem confinats

Aquí estem de nou al peu del canó en la nostra edició, la setena des del confinament, una sessió de dues hores amb la que esperem complaure els vostres anhels de músiques fantàstiques... com a mínim, ho intentarem. Arrenquem el programa amb “Gitana Mora”, el nou àlbum de la formidable formació andalusa La Banda Morisca, especialitzats, com el seu nom deixa entreveure, en la fusió dels sons del sud de la Península Ibèrica amb els del nord d’Àfrica. A continuació anem a les Highlands escoceses per gaudir una bona estona amb Brian Ó Headhra i Fiona MacKenzie, un duet d’aparences tradicionals que, en canvi, a través de l’electrònica, donen a les seves composicions uns aires ben innovadors en el disc “Tuath, Songs of the Northlands”. En l’espai més flexible dues presentacions discogràfiques de solistes de la guitarra amb “Kachofugetsu”, nou àlbum del virtuós japonès Yukihiro Atsumi que cerca nous camins per als sons atàvics de la seva terra, i amb “Luna Poleno”, el primer treball en solitari del català Miquel Hortigüela que vol deixar-se veure i escoltar més enllà del món de la docència. En la secció més femenina del programa fem un tast d’algunes cançons d’aromes infantils de la colombiana establerta a Barcelona Marta Gómez amb el seu disc “Una Ventana para Soñar”, i gaudim intensament de “Open the gate”, òpera prima musical de qualitat superba de la chiclanera, també resident a Barcelona, Mar Gabarre, alies Musgö, que remena amb la seva arpa i la seva immensa creativitat espais sonors d’allò més versàtils.
Com sempre,t´hi esperem aquest diumenge de 10:00h a 12:00h.
Un programa presentat per: Jordib García.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 10 May 2020 - 06:27:14 in Varios by Director

Un món de músiques al programa Demésenllà amb la millor diversitat musical encara que estiguem confinats

Com que sabem molt bé que us agrada anar una mica a contracorrent, us convidem a gaudir, una setmana més, d’una nova i aromàtica edició Demésenllà amb músiques selectes d’arreu del món i d’inspiració tradicional. Comencem el programa amb un peu a Portugal i l’altre a Catalunya amb el disc homònim de Lina & Raül Refree, obra deliciosa on la cantant portuguesa i el músic i productor català reprodueixen amb traces electròniques i un estil ben personal alguns clàssic de la gran Amália Rodrigues, indiscutible reina del fado. Tot seguit anem a Polònia per delectar-nos amb “Slaskie Powstaje”, el segon àlbum del sextet de la regió de Silèsia Krzikopa, un projecte on també la innovació cerca donar una volta de rosa a sons folklòrics. En l’espai tot terreny tres propostes de gran diversitat: des de Suècia el disc “From Stockholm whit Love”, obra versàtil del cosmopolita i multitudinari grup Fàgel Roc; des de Finlàndia “Ikivirta”, un disc de la jove Sarah Palu, artista també amb arrels franceses que, entre d’altres coses, és una virtuosa del kantele; i des d’Anglaterra “Old wow”, últim disc del consagrat cantautor Sam Lee amb cançons del seu nou folk britànic. Per acabar sons atàvics amb “Oud Classics from Armenia, the Balkans & Middle Est”, un títol ben explícit sobre el contingut de l’obra del músic de Massachusetts Alan Shavarsh Bardezbanian, un veterà virtuós del oud que ens convida a un deliciós viatge per Armènia, terra dels seus ancestres, però també pels Balcans i l’Orient Mitjà.
Com sempre,t´hi esperem aquest diumenge de 10:00h a 12:00h.
Un programa presentat per: Jordib García.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 10 May 2020 - 01:07:27 in Varios by Director

ESTE VIERNES REEMISIÓN DE LA ENTREVISTA A CHELO VIVARES, ALMA DE ESPINETE, EN CRÓNICAS SONORAS

La actriz Chelo Vivares, muy conocida por haberse metido en la piel de aquel erizo rosa llamado Espinete que vivía en Barrio Sésamo, será la entrevistada del programa de este viernes en Crónicas Sonoras.
Espinete fue uno de los personajes más populares a mediados de los años 80 y, a día de hoy, es un ícono que ha traspasado generaciones.
Recordaremos aquellos años con Chelo Vivares y le preguntaremos qué está haciendo en la actualidad ya que sigue ligada al teatro y al doblaje (pone voz a muchos personajes en Los Simpson).

Además,podrás volver a escuchar las noticias musicales más importantes de la primera semana de marzo de este año y los conciertos que se iban a realizar.También los estrenos de ese mes de marzo y esas canciones del recuerdo que te llevan a otra época.

CRÓNICAS SONORAS, viernes de 10 a 13 horas
DIRIGE Y PRESENTA : Modesto Gallego
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 09 May 2020 - 02:19:09 in Varios by Director

Este viernes, 'QUÉDATE EN CASA Vol.8' en “I Love ITALO”

Este viernes, #QuédateEnCasa Vol. 8. Desconecta durante dos horas escuchando temazos del género italo disco ochentero y actual, un GRANDÍSIMO MEGAMIX, un excelente tema REMEMBER, un MOMENTO EURODANCE y tres éxitos NEW GENERATION.

¡Que no te lo cuenten!
¡Vívelo!

Hilo directo a tu móvil desde: www.radiostarterrassa.com o puedes escucharnos en el 100.5 de la F.M. o en la APP de Tunein https://tunein.com/radio/Radio-Star-1005-s115528/

I Love ITALO desde Terrassa al Mundo con Ucedamix
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 07 May 2020 - 14:09:28 in Varios by Director

Un món de músiques al programa Demésenllà

Estem vivint uns temps convulsos per a la música en directe; la inactivitat perjudica greument els artistes d’arreu del planeta... el consol, però, és que la música en sí mateixa és impossible de confinar, així que anem aquesta setmana amb una nova i saborosa edició Demésenllà. Comencem presentant des de la República de Tuva, a Sibèria, “Ayalgalar”, el darrer treball discogràfic de Tyva Kyzy, increïble formació femenina de cant khoomii que des de fa més de dues dècades naveguen a contracorrent interpretant magistralment aquest estil atàvic reservat històricament als homes. Seguim en territori rus, ara des de Moscou, amb “Nightingale Persuaded Cuckoo”, un disc fabulós del grup Kolenkor que recull tradicions de diverses regions de l’immens territori del seu país. En l’espai eclèctic tres novetats més: “From our World to yours”, recorrent la ruta de la seda amb la xinesa Gao Hong i l’iranià Issam Rafea; “Nocturns i Diamants”, primer disc en solitari de la jove, virtuosa i versàtil violinista catalana Coloma Bertran; i de nou cap a l’Extrem Orient amb “Insides Revealed”, nou àlbum de la singular i inconfusible cantautora taiwanesa Sauljaljui. Acabem l’edició #632 amb els sons profundament mediterranis de l’israelià virtuós del tar persa Itai Armon i la seva banda que amb el seu segon disc, anomenat “Yaara”, ens convida a gaudir dels sons maqam de l’Orient Mitjà.
Com sempre,t´hi esperem aquest diumengfe de 10:00h a 12:00h.
Un programa presentat per: Jordi García.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 03 May 2020 - 01:17:41 in Varios by Director

ESTE VIERNES REEMISIÓN DE LA ENTREVISTA A MARINA MATISS EN CRÓNICAS SONORAS

La artista bielorrusa de 28 años, Marina Matiss, visitó a finales del mes de febrero el programa Crónicas Sonoras con motivo del lanzamiento de su primer single "Phoboslight". Es el comienzo de una carrera que presumimos meteórica a razón de la calidad de la canción con la que se estrena en el mundo de la música.
Como punto de partida ha tomado el tema de la colonización de Marte para idear una historia original de una chica que lo deja todo en la Tierra para irse a vivir de forma definitiva a otro planeta y establecer allí una colonia junto a otras personas.
En "Phoboslight" encontramos pop con toques elctrónicos que no sabemos si será su seña de identidad de aquí en adelante y es que ya sabemos que pronto lanzará un tema en español, ya que la bielorrusa se ha establecido en Barcelona para comenzar su aventura musical.

Además,repasaremos las noticias musicales más importantes de esa semana,los conciertos que se nos venian encima y las mejores novedades de la última semana del mes de febrero de 2020.

CRÓNICAS SONORAS, viernes de 10 a 13 horas
DIRIGE Y PRESENTA : Modesto Gallego
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 01 May 2020 - 20:55:00 in Varios by Director
Pág./s   <<        >>