Ciutadans (Cs) Terrassa demana a l'Ajuntament que faciliti el dret de vot als ciutadans comunitaris en les eleccions municipals i europees de 2019

La regidora Carmen Ortuño i la presidenta de l'associació romanesa Quorum, Diana Dinu, asseguren que la gran majoria no poden exercir aquest dret per un funcionament erroni del sistema d'informació dels ajuntaments

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Carmen Ortuño, ha sol·licitat a l'equip de govern que "promogui una campanya informativa per facilitar que els ciutadans i ciutadanes comunitaris que resideixin a Terrassa puguin exercir el seu dret al vot en les eleccions municipals i europees de 2019". L'edil ha assegurat avui en roda de premsa que actualment el consistori "dóna una informació errònia" que impedeix que aquests ciutadans puguin exercir el seu dret perquè no van manifestar la seva voluntatat de votar en empadronar-se, i ha exigit que s'actualitzi. Per la seva banda, la presidenta de l'associació romanesa Quorum, Diana Dinu, ha qualificat la situació de "cercle viciós" i ha assegurat que "en 28 anys mai he aconseguit votar a pesar que ho he reclamat quatre vegades".


Carmen Ortuño ha insistit que l'objectiu de la iniciativa, que es debatrà en Junta de Portaveus, és millorar la informació que reben aquests ciutadans amb una campanya informativa en "romanès, italià i portuguès, a més de castellà i català". Aquesta difusió es realitzarà a través de cartes al domicili, a la web municipal i als centres d'atenció ciutadana, adjuntant el formulari de manifestació de voluntat de vot. Dinu ha assegurat que "si pel teu desconeixement o oblit del funcionari no el signes en empadronar-te, és impossible aparèixer en el cens electoral". Per això, Dinu ha afirmat que des de la seva entitat "demanarem el suport de tots els grups municipals, perquè volem que se'ns permeti votar".


Diana Dinu ha explicat que "la immensa majoria de comunitaris, per alguna raó, no estan inscrits en el cens electoral". Per això, la proposta de Cs planteja que l'ajuntament "permeti inscriure's als comunitaris que ho desitgin abans del 30 de gener, quan finalitza el termini per confeccionar el cens". La presidenta ha suplicat que "si us plau, espero tenir dret a signar aquest manifest dient si vull o no votar qualsevol dia de l'any perquè el dia que es voti jo pugui estar en el cens electoral i, si no aparec, poder reclamar en el termini d'una setmana com qualsevol".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 27 November 2018 - 16:25:51 in Varios by Director