El Guitar BCN celrarà els seus 30 anys amb la Gran Festa Paral-leles

Lila Downs encapçala la llista de noves confirmacions d’un festival que inclou Ketama, Toto, Calamaro i Fito Páez com a artistes destacats a la programació

Leiva anuncia una segona data al Sant Jordi Club després del seu primer sold out

Homenatge a Aute a l’Auditori del Fòrum i Pua d’Or per Estrella Morente


Aquest matí s’ha presentat oficialment la programació del Guitar Bcn 2019, en un acte celebrat a KIA A.R. Motors que ha comptat amb la presència de molts artistes presents a la programació com Antonio Carmona (Ketama), Carlos Sadness, Elefantes, Nil Moliner, Javier Álvarez, Marta Delmont, Donallop i Ran Ran Ran.

El festival, tot un clàssic de la temporada de primavera a les sales de Barcelona, arribarà enguany a la seva 30 edició i celebrarà l'onomàstica amb una gran festa, Paral·leles, que com el seu nom indica tindrà lloc divendres, 22 de març, a les dues bandes del Paral.lel. Quatre escenaris –2 a BARTS, 2 a l’Apolo- i una programació plena d’electropop i frescor que comptarà amb un únic abonament per accedir a tots els espais.

“Estem encantats perquè feia anys que donàvem voltes a aquesta idea d’unir les 4 sales en un mini-festival inèdit amb molta programació i una única entrada, i l’aniversari del GuitarBCN ho ha fet possible” ha comentat Joan Rosselló, CEO de TheProject i director del festival

Estrella Morente, que presentarà el seu nou treball -Copla– el 3 de març al Gran Teatre del Liceu, rebrà la Pua d’Or del festival per la seva aportació a la música i al flamenc, però també en representació de la família Morente, una nissaga d’artistes del tot imprescindible per entendre i apreciar l’evolució del gènere.

La mexicana Lila Downs s’afegeix a la programació i actuarà a BARTS el 26 de juny, mentre la blueswoman Nikki Hill també s’incorpora al cartell per oferir una de les seves electritzants actuacions a l’Apolo [2] el 12 de març. D'altra banda, el festival ja compta amb grans noms com Ketama -protagonitzant un dels retorns més esperats de l’any-, Toto, Andrés Calamaro i Fito Páez, així com amb la doble presentació –una més teatral, altra més rockera– del sempre genial Adrià Puntí. El cicle de petit format Guitar Club tornarà a la sala BARTS Club amb els concerts d’Odetta Hartman, Donallop, Komraus, Ran Ran Ran + Invisible Harvey i Marta Delmont.

Antonio Carmona (Ketama): “Durant aquests 30 anys, el Guitar Bcn i TheProject m'han donat moments inoblidables".

Nil Moliner: "Em doneu l'oportunitat de tocar a la sala (BARTS) on sempre havia vist els meus artistes preferits".

Un altre moment estel.lar serà el concert d’homentatge a Aute -un dels millors autors de la historia de la cançó en castellà- el 2 de febrer a L’Auditori del Fórum. La vetllada promet ser antològica, amb 20 artistes del nivell d'Estopa, Els Amics de les Arts i Maria del Mar Bonet que versionaran 20 temes del cantautor.

Després d’exhaurir les localitats pel seu primer concert al Sant Jordi Club el 25 de maig, Leiva confirma una segona data al mateix recinte un dia després. Una bona mostra de la complicitat entre el públic i un festival que manté el seu gran èxit de convocatòria, amb més de 25.000 entrades venudes.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 15 January 2019 - 13:44:10 in Varios by Director