Ciutadans (Cs) Terrassa demana que es "dignifiquin" els punts de bateries de contenidors de recollida de residus en Torre-sana i Vapor Gran

-El portaveu, Javier Gonz谩lez, presenta una proposta al ple per a consensuar una nova ubicaci贸 i aspecte d'aquestes instal路lacions "en les zones afectades per la recollida pneum脿tica"

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier Gonz谩lez, ha proposat que "es revalori la ubicaci贸 i l'aspecte que haurien de tenir les bateries de contenidors de recollida de residus en les zones afectades per la recollida pneum脿tica, sobretot en Torre-sana i Vapor Gran". L'edil ha recordat avui en roda de premsa que "茅s imprescindible dignificar aquests punts que fa anys que es troben en situaci贸 provisional", sobretot quan estudis externs i els mateixos t猫cnics municipals "recomanen un altre tipus de solucions alternatives a aquest sistema a causa de l'alt cost d'instal路laci贸 i explotaci贸 posterior". Segons el regidor, "l'opci贸 definitiva per a aquests espais es consultaria pr猫viament amb les entitats ve茂nals i comerciants afectats".


Javier Gonz谩lez ha assenyalat que "l'Avan莽 del Pla de Prevenci贸 i Gesti贸 de Residus Municipals de Terrassa 2018-2030 aconsella eliminar l'obligaci贸 d'incloure la recollida pneum脿tica de residus en qualsevol pla urban铆stic del municipi", vigent en la normativa local des de 2006. El portaveu ha incidit que "els experts afirmen que els sistemes alternatius s贸n igual o m茅s efica莽os i de menor cost econ貌mic", per la qual cosa "no suposarien un factor que freni el desenvolupament urban铆stic en alguns sectors de la ciutat com est脿 ocorrent en els 煤ltims anys".


El responsable de Cs ha recalcat que "en el seu moment el govern va prometre que aquest sistema de recollida pneum脿tica tan modern i innovador convertiria a Terrassa en un referent" i, fins i tot, "es va construir una central de recollida en Torre-sana pagada pel consistori i canalitzacions en Vapor Gran pagades pels propietaris". No obstant aix貌, Gonz谩lez ha lamentat que "el sistema mai es va posar en marxa, mai es va construir la segona central ni la resta de canalitzacions, fent permanents uns contenidors en principi provisionals en tots dos barris". Per tot aix貌, la formaci贸 taronja presentar脿 aquesta proposta a debat en el pr貌xim ple municipal.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Friday 15 March 2019 - 20:14:07 in Varios by Director