Jordi Ballart, investit alcalde de Terrassa

Avui ha quedat constituïda la corporació municipal per al mandat 2019-2023

Jordi Ballart, amb la vara i la venera d'alcaldeJordi Ballart i Pastor, cap de llista de Tot per Terrassa (TxT), ha estat investit alcalde de Terrassa durant el Ple de constitució del Consistori celebrat aquest migdia a l'Ajuntament. Ballart ha estat nomenat alcalde amb 15 vots favorables dels 26 emesos.

El Ple de constitució del Consistori ha començat, tal com estableix la Llei Orgànica de Règim Electoral General, amb la constitució de la mesa d'edat, formada pels electes de major i menor edat presents a l'acte (Alfredo Vega i Javier García, respectivament) i pel secretari de la Corporació. La mesa ha comprovat les credencials dels electes i, un cop verificades, ha declarat constituïda la corporació municipal amb 26 regidors i regidores (Lluís Puig, cap de llista de Junts per Terrassa, no ha presentat credencials ni s'ha personat a l'acte). A continuació, el president de la mesa, Alfredo Vega, ha fet el seu parlament.

Tot seguit s'ha procedit a la presa de possessió del càrrec dels regidors i les regidores amb l'acte de jurament o promesa, per ordre alfabètic. Un cop jurat o promès el càrrec, cada electe ha rebut de la mesa d'edat la banda que els distingeix com a membre de la corporació i que representa el poder municipal. Aquestes bandes de roba porten l'emblema de la ciutat i es porten creuades, des de l'espatlla fins la cintura, en diades i celebracions especials.

Després de la presa de possessió dels regidors i regidores, la mesa d'edat ha preguntat als grups si presentaven candidat a alcalde i s'han presentat tres candidats: Jordi Ballart (TxT), Alfredo Vega (PSC) i Javier González (C's). Tot seguit, els representants de les cinc formacions polítiques presents al Consistori (Miquel Sàmper per JxT; Javier González per C's; Isaac Albert per ERC; Alfredo Vega pel PSC; i Núria Marín per TxT) han fet els seus parlaments. En acabar els parlaments els membres del Consistori han votat amb paperetes, en sobre tancat i en una urna, i per ordre alfabètic. El recompte de vots ha estat el següent:

Jordi Ballart: 15 vots
Alfredo Vega: 7 vots
Javier González: 3 vots
Vots en blanc: 1

La mesa d'edat ha cridat Ballart perquè aquest jurés o prometés el càrrec d'alcalde de Terrassa, i a continuació li ha lliurat el bastó i la venera o medalla, símbols del poder municipal. Finalment, l'alcalde ha fet el seu parlament i ha donat per finalitzat el Ple, que els membres del Consistori han tancat cantant Els Segadors.

El Consistori per al mandat 2019-2023 ha quedat constituït amb els següents regidors i regidores:

Tot per Terrassa (TxT)

Jordi Ballart i Pastor
Maria Rosa Boladeras Domingo
Lluïsa Melgares Aguirre
Núria Marín García
Noel Duque Alarcón
Miguel Ángel Moreno Félix
Jennifer Ramírez Porras
Javier Fernández Rivero
Raúl Ibáñez Linares
Mónica Polo Rubia

Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC)

Alfredo Vega López
Eva Candela López
Adrián Sánchez Morales
Javier García Romero
Josefina Merino Ramírez
Amadeu Aguado i Moreno
Marc Armengol i Puig

Esquerra Republicana de Catalunya – Moviment d'Esquerres - Acord Municipal (ERC)

Isaac Albert i Agut
Teresa Ciurana i Satlari
Josep Forn i Cadafalch
Ona Martínez i Viñas
Carles Caballero i Peña

Ciudadanos - Partido de la Ciudadania (C's)

Javier González Delgado
David Aguinaga Abad
Isabel Martínez Comas


Junts per Terrassa (JxT)

Miquel Sàmper Rodríguez

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 15 June 2019 - 14:33:14 in Varios by Director