ARTS d’Estiu tanca la novena edició amb 35.674 espectadors, un 78% més que l'any anterior

El festival, que s'ha celebrat del 25 de juliol al 25 d'agost, ha comptat amb un total de 19 actuacions, entre les que destaquen God Save the Queen, Luis Fonsi, Melendi, David Bisbal, Ana Belén i Niña Pastori. La nova ubicació, en uns terrenys a tocar de la platja entre els termes municipals de Pineda de Mar i Santa Susanna, ha tingut molt bona rebuda entre les persones assistents i més de 80.000 han passat pel Village.

El festival ARTS d’Estiu segueix batent rècords. Si l’any passat un total de 20.000 persones van assistir al certamen, en aquesta novena edició han estat 35.674 els espectadors que han gaudit del festival. El que representa un 78% més que el 2018. El canvi d’ubicació en uns terrenys a tocar de la platja entre els municipis de Pineda de Mar i Santa Susanna ha estat un èxit. El nou Espai Marítim que ha acollit el festival ha tingut més de 80.000 visites els dies d’espectacle, que s’han celebrat entre el 25 de juliol i el 25 d’agost.


Enguany, el festival de referència de la costa del Maresme, ha augmentat el número d’actuacions fins a 19, i ha sorprès a tothom amb el nou recinte de més de 9.000 m2 amb una atractiva oferta complementària de gastronomia, artesania, moda i la zona d’oci dissenyada pels més petits.


Entre els concerts amb més afluència de públic hi ha hagut el del tribut a Queen, amb la banda God Save the Queen; l’asturià Melendi; l’intèrpret, compositor, instrumentista i productor porto-riqueny, Luis Fonsi; l’espectacular i enèrgic David Bisbal que ha tornat al festival després de dos anys; i la cantant espanyola, Niña Pastori; tots ells amb totes les entrades venudes.

La novena edició d’ARTS d’Estiu també ha comptat amb les actuacions de Sweet California, Ana Belén, Diego el Cigala, Joan Dausà, Els Pets, Nacho i Juan Magan, el monologuista Agustín Jiménez, i la màgia del Mag Lari que va servir per posar el punt i final a l’edició del 2019.


També han tingut un gran èxit els concerts programats pels més petits de la casa sota l’etiqueta de FamilyARTS, amb les actuacions de Damaris Gelabert, El Pot Petit i la festa Holi.


El concert de Rozalén es va anul·lar per pluja i el de Love the 90’s per problemes estructurals amb l’escenari. A més, el promotor del concert Operación Triunfo 2018, també es va veure obligat a suspendre el concert a causa de la poca venda d’entrades per aquest espectacle. En aquest cas l’organització d’ARTS d’Estiu va contraprogramar un concert tribut a U2 amb la banda Please.


ARTS d’Estiu 2019 ha apostat un any més per una programació artística variada i de qualitat que ha comptat amb els màxims exponents de l’escena artística actual, amb una especial atenció als grups nacionals. A més, i fidel a la voluntat de ser un festival multidisciplinari i per a tots els públics, ha programat un monòleg d’humor i un espectacle de màgia.

Entre les novetats d’aquest any també destaca la celebració de la primera edició del PremiARTS, una beca que aposta pels nous grups emergents de l’escena musical catalana, impulsada per ARTS d’Estiu i les Cases de la Música. El guanyador ha estat el cantautor Cesc, amb un premi valorat en 10.000 euros. Més d’una trentena de grups han participat en el concurs.

L'organització de festival agraeix un any més el suport rebut i ja es posa a treballar per la propera edició en la que el festival celebrarà els 10 anys amb la voluntat de consolidar el recinte i millorar l’oferta tant de la programació com del Village.

ARTS D'ESTIU: NOU ANYS DE TRAJECTÒRIA

El Festival Arts d’Estiu és una iniciativa del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, una institució amb més de vuitanta anys d’història, de l’Ajuntament de Pineda de Mar, i des d’aquest l’Ajuntament de Santa Susanna s'ha sumat a la seva organització. També compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

En els vuit anys d’història, ARTS d’Estiu Costa Barcelona ha programat 78 espectacles i ha comptat amb més de 70.000 espectadors. Han actuat artistes com OT 2017, Anastacia, Joan Manuel Serrat, Juanes, Sergio Dalma, David Bisbal, Miguel Bosé, The Original Blues Brothers Band, Miguel Poveda, Antonio Orozco, Ainhoa Arteta, Sara Baras, Bustamante, Manel...
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 25 August 2019 - 23:54:30 in Varios by Director