Tercera edició del Festival de Fado de Barcelona 5 i 6 d'octubre 2019 · Sala Barts i Museu Marítim de BCN

La Sala Barts es convertirà en la "Casa del Fado" de Barcelona i acollirà els concerts de Cristina Branco i António Zambujo, el proper 5 i 6 d'octubre de 2019.

El festival, que celebra la seva tercera edició a la ciutat, promou la llengua i la cultura de Portugal gràcies a una de les seves insignies culturals més internacional: el Fado.

L'oferta cultural durant el cap de setmana és diversa: concerts, exposicions, cinema i conferències que tractaran el tema "El fado i el teatre" i la influència mútua entre ambdòs gèneres.

El proper 5 i 6 d'octubre de 2019 Barcelona torna a acollir el Festival de Fado després de la bona acollida de crítica i públic que ha tingut en les dues anteriors edicions. L'organització del Festival torna a apostar per la capital catalana que consolida la seva presència com a seu per acollir aquest esdeveniment internacional, que va començar a Madrid i que ja és present en més d'una desena de ciutats a tot el món.

El Festival de Fado presenta concerts, exposicions, cinema i conferències en un certàmen que, any rere any, va augmentant la seva popularitat i assistència de públic gràcies al cartell internacional que presenta. Enguany, Cristina Branco i, per primera vegada a Barcelona, un fadista masculí, António Zambujo.

Com cada any el plat fort del Festival seran els concerts que acull la Sala Barts, seu del festival des de que va aterrar a Barcelona i que en aquesta edició reuneix dos artistes de trajectòria internacional. Cristina Branco presentarà per primera vegada a Barcelona el 5 d'octubre (20.30h) els temes del seu últim treball discogràfic “Branco”. Per la seva banda, Antonio Zambujo, repassarà el 6 d'octubre (20.30h) els èxits del seu repertori i els clàssics més tradicionals amb nous arrenjaments en un espectacle concebut exclusivament per a la gira internacional del Festival de Fado que l'ha portat a actuar a Casablanca, Sevilla, Santiago de Xile, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Bogotà, Buenos Aires i Madrid.

Les entrades són a la venda a la taquilla i web de la Sala Barts amb preus que oscilen entre 20 i 35 euros.

En aquesta edició, el Festival de Fado se centra en la temàtica “El fado i el teatre” doncs és en el teatre on el fado neix com a gènere musical que avui en dia és considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En les dues darreres dècades ha augmentat la seva popularitat arreu del món, conquistant països i ajudant a difondre la cultura i la marca de Portugal a través de les seves melodies.

El festival però, és molt més que música, i enguany s'acompanya d'altres activitats al Museu Martítim de Barcelona com ara una conferència sota el títol "Fado i teatre" de Ricardo Baião. Com és habitual, també hi haurà un forat pel cinema i durant els dies del festival es projectarà en el mateix Museu Martítim la pel·lícula de Francisco Ribeiro: “Pátio das Cantigas". Durant els dos dies de la cita amb la cultura portuguesa també es podrà visitar l'exposició “El fado i el teatre” produïda pel Museo del Fado i per la EGEAC.

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 18 September 2019 - 14:29:17 in Varios by Director