La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de blau cada vespre en agraïment a les persones que treballen per superar la crisi del Coronaviru

Aquest gest simbòlic tindrà lloc cada dia a les 20 h, a partir d’avui

El Govern municipal ha acordat, a la reunió del Comitè d’Emergència Municipal, noves mesures en el marc de l’emergència i l’estat d’alarma pel Coronavirus:

1.- La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb llum blava cada vespre en agraïment a totes les persones que treballen per superar la crisi del Coronavirus


El Govern Municipal ha acordat que a partir d’avui, cada dia a les 20h, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb llum de color blau. Aquest gest simbòlic és un acte d’agraïment, de reconeixement i de respecte envers totes les persones que treballen i col·laboren per superar la crisi del Coronavirus.

2.- L’Ajuntament treballa intensament aquests dies per contribuir a la creació d’un hospital temporal a l’Hotel Terrassa Park


Des de la regidoria de Salut de l’Ajuntament s’està treballant intensament aquests dies per donar suport al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el projecte d’obrir un hospital temporal a l’Hotel Terrassa Park (avinguda Santa Eulàlia).
Amb l’obertura d’aquest centre d’atenció sanitària es busca descongestionar l’Hospital de Terrassa i Mútua Terrassa, aprofitant les 72 habitacions que té l’hotel i la seva òptima ubicació en relació als dos centres hospitalaris de la ciutat.

3.- L’Ajuntament agraeix la bona resposta ciutadana que està tenint la recollida d’ofertes de voluntariat

L’Ajuntament té en marxa una recollida de dades de voluntariat i oferiments, a través de la web www.terrassa.cat/voluntariat-coronavirus.Les dades, actualitzades a primera hora del dijous 26 de març, són:
- 261 persones a la bossa ciutadana de voluntariat
- 43 empreses/entitats a la bossa d’oferiments
El servei de Qualitat Democràtica està en contacte de forma permanent amb Creu Roja i Protecció Civil per al traspàs d’informació de les bosses per cobrir les necessitats dels projectes en funció dels criteris que es marquen per a cada actuació que s’està portant a terme de forma prioritària.
En aquest sentit, s'està pre-seleccionant persones que puguin respondre a un voluntariat en l'àmbit sociosanitari, a partir del perfil professional que han descrit en el formulari.
Així mateix, l’Ajuntament està en permanent contacte amb la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, que està assessorant i compartint informació amb els municipis que tenen Punts de Voluntariat.

4.- L’Ajuntament posa en marxa a partir de demà una agenda ciutadana, Agenda Terrassa, per tal d’oferir a la ciutadania propostes d’activitats per fer des de casa


El Govern municipal ha acordat posar en marxa a partir de demà una nova web, www.agendaterrassa.org. Es tracta d’una agenda ciutadana, produïda des dels serveis municipals de Comunicació, que inclourà activitats i propostes culturals, educatives, d’entreteniment, audiovisuals i per a infants i joves.
Aquest és un projecte que ja estava dintre de les previsions de futur de la comunicació municipal i s’ha decidit accelerar-lo al màxim, a través d’una «versió beta» que s’anirà enriquint i perfilant en els propers dies.

5. Bona acollida de la concentració virtual #JoSocAlRaval, contra la violència vers les dones

El Govern municipal agraeix la bona acollida que va tenir ahir a la tarda la concentració virtual contra la violència vers les dones, convocada per l’Ajuntament i la Comissió 8 de març. Més de 50.000 persones van seguir a les xarxes socials municipals la concentració virtual (28.983 a Twitter, 19.359 a Facebook, i 2.015 a Instagram). La convocatòria virtual va rebre a les xarxes municipals 389 likes, i una vuitantena de persones van emprar el hashtag #JoSocAlRaval.

Amb aquesta acció virtual, que es va fer per poder donar continuïtat a les concentracions que el dia 25 de cada mes es fan al Raval contra la violència vers les dones, s’ha volgut donar el màxim suport a les dones que es troben en situació de violència masclista i posar de manifest que, malgrat el confinament, l’Ajuntament, les entitats i la ciutadania continuen lluitant contra aquesta xacra social.

En l’estat d’alarma i de confinament actual, el Govern municipal reitera la necessitat que la ciutadania ajudi en la mesura del possible a detectar possibles situacions de violència masclista en el seu entorn o veïnat, i que davant de qualsevol sospita truqui al telèfon d’emergències 112.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 26 March 2020 - 15:53:13 in Varios by Director