Les set residències de gent gran que es trobaven en situació preocupant han estat desinfectades interiorment

S’ha aconseguit reallotjar les persones residents d’un dels centres que es trobava en situació crítica

En la reunió telemàtica del Comitè d’Emergència Municipal d’avui, el Govern municipal ha analitzat i acordat les següents mesures:

1.- Les 7 residències de gent gran que es trobaven en una situació preocupant han estat desinfectades interiorment i en una d’elles s’han reallotjat les persones residents.

El Govern municipal segueix molt de prop i constantment la situació a les residències de gent gran de la nostra ciutat, tant pel que fa al programa de desinfecció d’exteriors com a la necessitat de portar a terme accions de desinfecció interior.

Les set residències de gent gran de la ciutat que ahir es trobaven en situació preocupant (una de les quals, crítica) han estat desinfectades, a través d’una acció d’urgència portada en alguns casos per la Generalitat i en d’altres amb serveis o empreses pròpies dels centres.

Pel que fa a les dues que es trobaven en fase crítica, han estat desinfectades interiorment. En una d’elles, s’ha aconseguit també reallotjar les persones residents.

Per altra banda, diàriament es manté contacte telefònic amb totes les residències, per tal de fer un seguiment actualitzat de la seva situació i necessitats.

El Govern municipal agraeix les gestions realitzades per la delegació del Govern espanyol, Generalitat i CECAT com a resposta a la petició d’accions d’urgència realitzada fa dos dies i avalua en aquests moments les necessitats per als propers dies i setmanes. En cas que es detecti qualsevol situació preocupant o crítica, s’activaran novament les peticions d’ajuda a altres administracions amb la màxima celeritat.

2.- El Govern Municipal lamenta la decisió del Govern Espanyol de retallar en un 55% els recursos destinats a polítiques d’ocupació a Catalunya: a Terrassa pot suposar una reducció de més de 2,5 milions d’euros en el context actual, quan l’atur ha pujat a la ciutat un 5%

El Govern municipal lamenta la decisió del Govern espanyol de retallar en un 55 % els fons destinats a polítiques d'ocupació a Catalunya. Això podria arribar a suposar una reducció de més de 2 milions i mig d'euros als programes desenvolupats a Terrassa per a la inserció laboral.

El mateix dia que es coneixen les dades de l'atur del mes de març, amb un increment de 686 persones aturades més a Terrassa respecte el mes anterior, el Govern municipal lamenta que el Ministeri de Treball del Govern espanyol hagi fet públic a través de la Conferència Sectorial la retallada de més de 215 milions d'euros dels fons destinats a les polítiques actives d'ocupació.

La decisió deixa en tan sols 173 milions d'euros els diners a repartir entre tot Catalunya per programes d'ocupació, un 55,3% menys respecte l'any anterior. Això podria arribar a suposar, d'acord amb els recursos que rep actualment l'Ajuntament de Terrassa, fins a 2,5 milions d'euros menys per al foment de l'ocupació a la nostra ciutat.

La mesura preocupa especialment el Govern municipal en un moment en el qual s'està treballant per desenvolupar solucions en benefici de totes les persones treballadores afectades per les conseqüències laborals que es derivin de la pandèmia del Covid-19.

Les xifres de l'atur del mes de març, amb 14.783 persones aturades i un increment d'un 5 % de desocupats al mes de març, situa la taxa de desocupació a la ciutat en el 13 % Aquestes són dades que preocupen al Govern municipal, més encara tenint en compte que d'acord amb el sistema de comptabilització estatal, aquesta xifra no inclou les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació(ERTO's).

En aquest sentit, des de Terrassa se sol·licita al Govern espanyol reconsiderar la mesura i tenir en compte el paper dels municipis i la política local en el desenvolupament de polítiques actives d'ocupació per reactivar el mercat de treball i la necessitat d'incrementar recursos al respecte, no de retallar-los.

3.- L’Ajuntament impulsa un espai diari de prevenció psicologia a Youtube AjTerrassa en el qual es podran fer consultes públiques o privades


El Govern municipal ha acordat impulsar dues actuacions relacionades amb la prevenció i l’assessorament a la ciutadania sobre l’impacte de la crisi sanitària en la psicologia de les persones.

Per una banda, a través del seu canal a Youtube i també de CanalTerrassa TV,l’Ajuntament emetrà diàriament, cada vespre, un espai de prevenció psicològica per al confinament, a càrrec de l’equip «e-mocional.reg» (www.emocionalreg.com), format per cinc professionals de la psicologia. L’espai, en el qual es tractaran temàtiques relacionades amb la situació que estem vivint, tindrà una durada aproximada de 5 minuts.

Es podran fer consultes de forma pública, a través dels comentaris del mateix Youtube, que es respondran allà mateix o a través dels vídeos. També es podran fer consultes privades, a través de l’adreça de correu electrònic info@emocionalreg.com, que s’atendran personalitzadament.

L’espai s’emetrà també per CanalTerrassa TV, que participa en la producció dels programes, gravats per l’equip de professionals als seus domicilis.

Per l’altra banda, des del servei 010 s’informarà del servei d’atenció psicològica que
presta Creu Roja

4.- El Govern municipal celebra que la Generalitat indemnitzi les empreses de menjador escolar i assumeixi el complement salarial de la plantilla en cas d’ERTO

El Govern municipal celebra que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya hagi decidit indemnitzar econòmicament les empreses de menjador i transport escolar i assumeixi el complement salarial dels treballadors dels menjadors en cas d'ERTO.

Així mateix, celebra que s’hagi establert una indemnització per al servei de menjador escolar dels centres públics contractat pel Departament, pels Consells Comarcals, pels ajuntaments o per les associacions de mares i pares, a causa de les pèrdues provocades pel cessament de l’activitat.

Des del Govern municipal s’han fet, les darreres setmanes, nombroses gestions amb les empreses contractades i les administracions, especialment per tal de defensar els drets de les treballadores i treballadors de les mateixes.

5.- L’Ajuntament demana a la Generalitat de Catalunya la suspensió de l’increment del preu dels menjadors escolars

El Govern municipal ha acordat demanar a la Generalitat de Catalunya la suspensió de l’increment del preu dels menjadors escolars, en atenció a la situació que estem patint en aquestes setmanes.

El Departament d’Ensenyament ha anunciat els darrers dies un increment del 2,1% per als menjadors escolars, que implica passar de 6,20 a 6,33 euros per alumne.
Aquest import estava congelat des del curs 2007-2008.

6.- L’Ajuntament cedirà gratuïtament i de forma temporal places d’aparcament subterrani a la plaça Lluís Companys per al personal del CAP Rambla

El Govern municipal ha acordat posar a disposició gratuïtament del personal del CAP Rambla (Mútua Terrassa) un conjunt de places disponibles a l’aparcament subterrani de la plaça Lluís Companys.
En relació amb els CAPs, l’Ajuntament ofereix a través de xarxes socials i web (www.terrassa.cat) una relació actualitzada dels serveis que presten els CAPs de la ciutat, per tal de facilitar a la ciutadania l’accés a aquests centres.

7.- L’Ajuntament convida a la ciutadania a dedicar aquest vespre els aplaudiments des del balcó a les treballadores i treballadors d’Eco-Equip

El Govern municipal convida a la ciutadania a dedicar aquest vespre, a les 20h, els aplaudiments des dels balcons a les treballadores i treballadors de l’empresa.

L’acte d’agraïment a la ciutadania, que ahir es va acordar fer cada dia a un districte diferent, es dedica al personal d’Eco-Equip i en homenatge al treballador municipal mort a causa del coronavirus.

Avui, aquest acte se celebrarà a la plaça Primer de Maig i hi assistiran unitats de la Policia Municipal I d’Eco-Equip municipal de neteja, Eco-Equip.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 03 April 2020 - 15:39:14 in Varios by Director