Posicionament del Govern municipal sobre les mascaretes adquirides per l’Ajuntament

Els grups de l’oposició van expressar ahir, al Ple municipal, i també a trJoanavés d’algun comunicat o declaració, una sèrie d’opinions sobre el procés d’adquisició d’1 milió de mascaretes per part de l’Ajuntament de Terrassa. El Govern municipal fa públic el seu posicionament en relació a aquestes valoracions:

1.- Respectem profundament el dret democràtic de cada grup municipal a expressar lliurement les seves idees, valoracions i opinions, tot i que no les compartim.

2.- Respectem també profundament el dret democràtic de tota la ciutadania a participar en el debat públic, a expressar lliurement opinions i idees sobre la gestió municipal. Subratllem una expressió que apareix destacada al Programa de Govern: «radicalitat democràtica». Aquest és el nostre compromís amb la ciutadania: transparència, democràcia, respecte a la diversitat, diàleg.

3.- Sobre l’adquisició de mascaretes, el Govern municipal ha decidit no entrar públicament en debats tècnics o jurídics. Ho hem dit per activa i per passiva: a la documentació hi havia un error tècnic, que no afectava en absolut a la identificació de les mascaretes adquirides i que està en procés de subsanació.
Sempre hem tingut molt clar què compràvem. I ho hem comprovat rigorosament a la recepció del material: mascaretes higièniques/bàsiques, no sanitàries.

4.- El Govern municipal s’ha fixat com a objectiu: «1 persona, 1 mascareta». I ho estem complint amb escreix, a través de diferents canals de distribució i de diferents tipus de mascareta, solidàries (de tela), de donacions o adquirides per l’Ajuntament.
A data d’avui, dijous, Correus ha distribuït ja 195.000 mascaretes a 77.788
domicilis de la ciutat i acabarà el repartiment de les restants, fins a aproximadament 220.000, el proper dilluns, tota vegada que el divendres 1 de maig és festiu.
En paral·lel, hem iniciat la distribució de 60.000 mascaretes més a través de comerços d’alimentació de proximitat, que se sumen a les més de 40.000 que s’han distribuït pel mateix canal les darreres setmanes. També estem distribuint més de 3.000 mascaretes a domicili per a persones vulnerables. I preparem noves onades de repartiment, amb l’objectiu que les mascaretes
arribin a tothom.
Si alguna persona no les rep, té a la seva disposició el telèfon gratuït 010 i el correu electrònic mascaretes.ajuntament@terrassa.cat

5.- El Govern Municipal dona les gràcies a la ciutadania de Terrassa pel civisme i la comprensió envers les enormes dificultats que ha comportat l’adquisició d’1 milió de mascaretes, una operació que s’està portant a terme amb tot el rigor i la màxima prudència. També agraeix la comprensió envers les dificultats de la distribució a domicili a tots els barris i expressa el seu agraïment als equips municipals de repartiment, a les empreses que han
participat en tot el procés i al personal de Correus Terrassa.

L’Ajuntament posa en marxa, al llarg d’avui, la versió beta de la web“botiguesobertes.terrassa.cat” per tal d’oferir un nou servei a la ciutadania i difondre els establiments comercials oberts a la nostra ciutat

L’Ajuntament posa en marxa, a través de la Regidoria de Comerç, un nou espai a la web municipal amb el subdomini https://botiguesobertes.terrassa.cat.

Aquest espai és una «versió beta» que entrarà en funcionament al llarg del dia d’avui i comptarà amb informació sobre els establiments comercials oberts a la nostra ciutat i sobre la seva ubicació, així com també si ofereixen el servei d’enviament a domicili.

Per altra banda, l’Ajuntament fa una crida a tots els establiments de la ciutat per tal que emplenin el formulari creat amb l’objectiu de facilitar informació d’interès públic a la ciutadania. Aquest formulari oficial està disponible a bit.ly/comerçterrassa.

A mesura que s’avanci en les diferents fases del desescalat que està planificant el Govern espanyol, el llistat d’establiments comercials oberts s’anirà ampliant.
La web de botigues obertes és una “versió beta” que en els propers dies s’anirà millorant progressivament.

L’Ajuntament reforçarà aquest cap de setmana els dispositius de Policia Municipal i informarà a la ciutadania sobre la desescalada de les mesures de confinament quan el Govern espanyol faci públiques les normes a través del BOE

L’Ajuntament reforçarà aquest cap de setmana festiu, de divendres a diumenge, els dispositius de la Policia Municipal en tots els torns, per tal de garantir el compliment de les normes en aquesta fase de desconfinament progressiu i de desescalada.

Per altra banda, l’Ajuntament té en estat d’alerta els equips del telèfon gratuït 010,de Protecció Civil, Comunicació (web municipal i xarxes) i Premsa, situats dintre dels serveis municipals essencials des de l’inici de l’actual crisi sanitària, per tal d’informar puntualment a la ciutadania a partir del moment en el qual el Govern espanyol concreti les mesures de desescalada a través de la seva publicació al BOE.

L’Ajuntament donarà en tot moment la màxima informació possible a la ciutadania,de forma rigorosa i contrastada, amb l’objectiu de garantir que les properes fases de desescalada es portin a terme amb la màxima precaució i d’acord amb les mesures higièniques i de prevenció sanitària.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 30 April 2020 - 16:01:57 in Varios by Director