Ciutadans (Cs) Terrassa proposa l'ús de mascaretes transparents per al personal municipal d'atenció al públic

El portaveu, Javier González, afirma que la mesura "facilitarà la lectura de llavis a persones amb problemes auditius" i la comunicació no verbal amb altres col·lectius

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat una proposta perquè el consistori "garanteixi l'ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal que manté contacte amb el públic". La iniciativa, que es debatrà en Junta de Portaveus, "facilitarà la lectura de llavis a persones sordes o amb problemes auditius, una cosa impossible amb les actuals mascaretes opaques", ha aclarit el regidor.


Javier González ha afegit que "les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l'audició de les persones amb implant coclear". A més, tampoc ajuden a la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, els nens o fins i tot al col·lectiu de persones amb trastorn de l'espectre autista. En aquest sentit, l'edil ha recordat que "tots els ciutadans tenen dret a accedir a l'administració i als organismes públics en igualtat de condicions", per la qual cosa "és necessari eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets".


El responsable de la formació taronja ha insistit que "davant l'extraordinària situació de pandèmia que estem vivint en aquests moments i que ens obliga a l'ús de mascaretes, cal enriquir la comunicació no verbal i retornar una mica de normalitat social permetent que es vegin els nostres gestos facials".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 14 September 2020 - 12:52:49 in Varios by Director