Els socialistes demanen més mitjans per la prevenció de l’assetjament escolar

Carlos Lázaro, regidor del grup municipal socialista a Terrassa, reclama diverses actuacions per reduir l’assetjament escolar i el ciberassetjament.

L’assetjament és una situació de maltractament basada en una relació de poder, que es repeteix en el temps, i en la que l’agressor/a té una intencionalitat clara de danyar a la víctima. Quan l’àmbit és infantil o juvenil, aquest situació es pot donar al centre escolar o bé a l’entorn social de les víctimes, com hem pogut comprovar en els fets succeïts recentment a la ciutat.

Quan el fenomen es dona a l’entorn educatiu parlem d’assetjament escolar o bullying i es pot manifestar de diferents maneres. En els últims anys, s’ha afegit a les diferents formulacions d’assetjament entre joves el ciberbullying, utilitzant les xarxes socials. El ciberassetjament fa que l’agressió transcendeixi de l’entorn educatiu i arribi a tots els espais i ambients, de manera que l’angoixa acompanya a la víctima a tota hora.

Les conseqüències per a la víctima són molt diverses, que en casos extrems poden generar intents de suïcidi. Però tots aquells que es veuen involucrats, independentment del seu rol, també tenen conseqüències greus i negatives en el desenvolupament de la seva personalitat i les seves relacions entre iguals.

És per això que en Carlos Lázaro, regidor del grup municipal socialista a l’ajuntament de Terrassa, ha explicat que al proper ple sol·licitaran l’augment dels recursos per a lluitar contra aquest greu problema, que han qualificat de “plaga”, per al desenvolupament de la infància i la joventut.

Entre els recursos que reclamen n’hi ha de dirigits per al Departament d’Educació, com l’extensió del programa #aquiproubulling a tots els centres educatius o que augmenti la plantilla dels tècnics d’Integració Social als centres educatius catalans.

També reclamen mesures a l’Ajuntament, com augmentar el personal de la Policia Local destinat al programa ja existent contra el ciberassetjament o més activitats per escoles i famílies de formació contra el bullying. Així mateix, considerant que Terrassa és una ciutat “que ha fet molt per tenir un entorn escolar favorable per la infantesa i adolescència”, proposen la inclusió de la ciutat a la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància de l’UNICEF.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 19 November 2020 - 16:08:20 in Varios by Director