Declaració de la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore, després del terratrèmol a Haití

A "El cafè de los Sueños" seguim fent-nos ressò de l'actualitat.

L'estiu continua sent devastador i no només els incendis que segueixen assotant a el món, sumem aquest terrible terratrèmol que ha produït una tremenda catàstrofe a la població d'Haití amb la pèrdua de centenars de vides
.
Segueixo en contacte, pràcticament cada dia, amb diferents organitzacions, que treballen a nivell mundial, a les quals dono el meu sincer agraïment per fer-me arribar les seves valuoses notes de premsa amb declaracions en primera persona de membres actius que, des dels llocs perjudicats, fan que sigui possible seguir amb detall tot el que allí passa.
Virginia Drom

 “Encara no coneixem  la magnitud de la devastació provocada pel terratrèmol que assotar ahir el sud oest d’Haití. Però els informes dels nostres equips i d’altre en el terreny pinten un quadre de profunda pèrdua. Segons els informes, més de 700 persones van morir, inclosos infants, i moltes més en van resultar ferides. Innombrables vides s’han vist trastocades, mentre que milers de llars i negocis han resultat danyats o destruïts.
Els centres de salut, escoles, ponts i altres instal·lacions i infraestructures essencials de les que en depenen els infants les famílies també s’han vist afectades, en alguns casos, de manera irrepetible. Per empitjorar les coses, s’espera que la tempesta tropical Grace passi sobre Haití a última hora del dilluns al dimarts. Les fortes pluges, els forts vents i les marejades ciclòniques podrien agreujar els danys causats pel terratrèmol i complicar els esforços de rescat i socors.
 
Aquesta última tragèdia es produeix 11 anys després de que un altre gran terratrèmol assotés el sud oest de la capital d’Haití, Port-au-Prince, deixant centenars de milers de morts i causants un patiment i una destrucció incalculables.
 
Poc més d’una dècada després, Haití trontolla un cop més. I aquest desastre coincideix amb la inestabilitat política, l’augment de la violència de les colles, les taxes alarmantment altes de desnutrició entre els infants i la pandèmia de la COVID-19, per la qual Haití ha rebut només 500.000 dosis de vacunes, tot i requerir-ne moltes més. Ara, és especialment urgent fer arribar vacunes als afectats del terratrèmol. 
 
Les necessitats humanitàries a les zones afectades són greus, ja que s’han interromput els serveis essencials. Moltes persones necessiten atenció mèdica i aigua potable amb urgència. Els desplaçaments necessiten refugi. Els infants que han sigut separats de les seves famílies enmig del caos necessiten protecció.
 
UNICEF és allà amb el nostre personal, donant suport a les avaluacions i preparat amb subministraments d’emergència prèviament posicionats. Les farmacioles mèdiques d’UNICEF per ajudar 30.000 persones ja s’han entregat a Les Cayes, i hi ha subministraments addicionals de salut, aigua i sanejament en camí. Continuarem donant prioritat a la reactivació dels serveis essencials, inclosos l’aigua i el sanejament, la salut, la nutrició i l’habitatge, per a la població afectada.
 
No obstant, la inseguretat relacionada amb la violència de les colles a la carretera principal de la capital al sud oest i en els seus entorns podria soscavar la resposta general. Fem una crida als actors armats en aquest àrea per garantir que les organitzacions humanitàries tinguin accés sense restriccions per brindar de manera segura suport i els serveis oportuns per salvar vides als supervivents. 
 
Ara, i en els pròxims dies, UNICEF seguirà treballant sobre el terreny amb el Govern i els nostres aliats per arribar als infants i les famílies vulnerables”. 
 
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 16 August 2021 - 13:54:06 in Varios by Director