Tricicle torna per acomiadar-se definitivament amb Hits-Chimpum

La companyia diu adeu al seu públic amb HITS-CHIMPUM! desprès de 40 anys d’èxits

TRICICLE torna per acomiadar-se definitivament dels escenaris amb cinc úniques darreres funcions al Gran Teatre del Liceu


La companyia TRICICLE torna per acomiadar-se definitivament dels escenaris amb el seu espectacle HITS-CHIMPUM! en 5 úniques darreres funcions al Gran Teatre del Liceu els dies 26, 28 i 30 de novembre, i 2 i 4 de desembre.

Els tres integrants de TRICICLE -Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans- han decidit oferir aquestes darreres cinc representacions per “treure’s l’espineta” de la darrera temporada de HITS al Teatre Coliseum amb la que deien adeu al seu públic, però que va ser truncada per la pandèmia quan faltaven encara tres setmanes per acomiadar-se.

TRICICLE afirma que, en realitat, “tornen al Liceu” perquè ja hi havien actuat: “fa molt temps, al 82, com a figurants de ‘La història d’un soldat’ que va presentar Jérôme Savary amb el seu Le Grand Magic Circus; va ser una feina d’estudiant, una feineta que ens va oferir, a manera de compensació, l’empresari que va dir-nos que no programaria ‘Manicomic’ perquè li semblava ‘avorrit’”.

“Ara, quaranta anys més tard, que es diu de pressa però que triguen molt a passar, quaranta anys de voltar el mon fent el millor que sabem fer –col·leccionar riures–, tornem al Liceu de caps de cartell (i amb un camerino només per nosaltres) per posar el CHIMPUN final a la nostra carrera sobre els escenaris”, explica la companyia.

HITS-CHIMPUM! -el nom no enganya- conté el millor del millor de Tricicle, o gairebé, perquè per força han hagut de deixar de banda esquetxos que de ben segur algú trobarà a faltar, encara que sigui el més llarg de tots els espectacles que hagin fet: cent minuts farcits de gags que tothom té la memòria.

L’espectacle -que, estrenat l’any 2016, suma ja més de 400.000 espectadors- reuneix dotze esquetxos mínimament reduïts i un ampli resum, compost de gags curtíssims, que tanca l’espectacle i deixa el públic “a punt del col·lapse respiratori”. Gairebé tots hi apareixen tal com es van estrenar, ja que el pas del temps —tret d'aspectes tecnològics que han obviat o variat- no els ha afectat gens ni mica.

Segons, TRICICLE, el més difícil de crear un espectacle que resumeixi quaranta anys de feina no és triar “eI millor del miIlor deI millor”, sinó haver arribat a aquests més de quaranta anys de carrera: deu espectacles, desenes de països, centenars de ciutats, milers d’actuacions, centenars de milers de quilòmetres recorreguts, milions de riures... “I tot sense perdre la il·lusió del començament, perquè en l’art de d’humor ningú no es pot adormir sobre els llorers”, adverteixen.

Fundada l’any 1979 com a companyia de gest pels mateixos tres integrants actuals, TRICICLE va començar representant petits esquetxos al carrer i a espais alternatius quan encara eren alumnes de l’Institut del Teatre de Barcelona. Després de diverses temporades actuant a sales alternatives, el 1982 van fer el salt al circuit professional estrenant a la Sala Villarroel Manicomic, que va ser un èxit sonat de crítica i públic, i amb el qual van guanyar un premi al Festival Internacional de Sitges.

Una sorprenent aparició en el programa Un, dos, tres els va suposar el reconeixement a nivell nacional, fet que va provocar el seu debut a la Sala Cadarso de Madrid, on el 1984 van estrenar el seu espectacle Exit, amb el que van aconseguir els seus primers plens i van sortir fora del país, de manera que TRICICLE va començar a fer-se un lloc al panorama teatral europeu.

La consolidació definitiva va arribar el 1986 amb Slastic, ja que van aconseguir, durant uns quants anys, omplir els teatres on van actuar, tant d'Espanya com d'Europa. A Slastic el va seguir Terrific i, més tard, Entretres, amb el que van complir 20 anys d'existència professional. Per aquest motiu van decidir estrenar una antologia titulada Tricicle 20 que va permetre rememorar, al seu nodrit públic, la majoria dels esquetxos més aplaudits al llarg de la seva carrera. Posteriorment, van continuar amb Sit -amb el qual van obtenir un gran èxit de públic i crítica sense precedents-, Garrick que van estrenar el 2007, i Bits, estrenat a el 2012.

Segons la companyia, “amb aquest final musical tan propi del Liceu –un CHIMPUN rotund– tancarem una porta per obrir un munt de finestres amb vistes a altres mons que alimentaran una curiositat que no fa pinta de que se’ns hagi d’acabar mai”.

De moment, Forever Young, el musical dirigit i produït per TRICICLE, segueix de gira i, individualment, Carles Sans està representant el seu èxit Per fi sol! al Teatre Borràs; Paco Mir torna al Teatre Poliorama al desembre amb la seva versió gamberra d’El perro del hortelano de Lope de Vega; i Joan Gràcia està exercint de director creatiu del Grup Pachá i director artístic del Restaurant Cabaret Lio Ibiza.

Les entrades per a les cinc funcions de HITS-CHIMPUM! ja estan disponibles a la web del Liceu: www.liceubarcelona.cat/ca/temporada-2022-23/altres-concerts-i-festivals/chimpum
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 21 September 2022 - 13:37:33 in Varios by Director