El pont del Cementiri Vell tornarà a ser de doble sentit un cop s'hi executin les obres d'ampliació de les voreres

El consistori ha ajustat el projecte inicial per tal de permetre el doble sentit de circulació i descongestionar així el trànsit del carrer de Topete

L'Ajuntament ha presentat una nova proposta del projecte d'ampliació de les voreres del pont del Cementiri Vell, el qual s'executarà al llarg d'aquest 2024 amb l'ajut dels fons Next Generation 2. Segons preveu el consistori, el pont del Cementiri Vell recuperarà el doble sentit de circulació un cop s'executin les obres d'ampliació de les voreres.

El pont del Cementiri Vell és una infraestructura que creua el parc de Vallparadís i connecta el centre amb els barris de l'est de la ciutat per salvar la barrera orogràfica que suposa el parc. En el seu estat actual compta amb ampliacions tàctiques de vorera a la calçada, a banda i banda, i amb un únic carril de circulació en sentit nord. El projecte inicial que l'Ajuntament va presentar a la convocatòria dels fons europeus Next Generation plantejava la consolidació en obra de les voreres tàctiques i la creació d'un nou carril bici de sentit únic. No obstant, des del consistori s'ha treballat amb una adaptació d'aquesta mateixa proposta amb l'objectiu de recuperar la doble circulació de vehicles d'aquest vial, mentre es continua complint amb la normativa d'accessibilitat. Segons ha expressat el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona: «Hem millorat la proposta inicial, per donar resposta a les demandes que ens han fet arribar els veïns i veïnes i altres col·lectius vinculats a la mobilitat de la ciutat. Creiem que recuperar el doble sentit de circulació al pont del Cementiri Vell pot servir per descongestionar el trànsit i fer-lo més fluït en aquesta zona».

Així el projecte suposarà reurbanitzar el pont en una plataforma plana que es dividirà en una vorera de 2 metres, un carril de circulació de 3 metres d'amplada i una zona de prioritat per a vianants de 4'60 metres, la qual permetrà la circulació de bicicletes i vehicles motoritzats a menor velocitat.

Es preveu que les obres tinguin un termini d'execució de sis mesos i que es duguin a terme a partir del mes de juny. Durant la realització d'aquests treballs també s'executaran les reparacions necessàries per donar solució a les patologies detectades durant l'anàlisi de l'estat del pont, reparant les estructures de formigó i l'ascensor, així com augmentant l'alçada de la barana
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 17 January 2024 - 01:47:12 in Varios by Director