Ciutadans (Cs) Terrassa demana facilitar els tràmits per reclamar les quantitats cobrades de més per medicaments en altres comunitats autònomes

·La regidora Carmen Ortuño explica que també és necessari "millorar la e-recepta interoperable" perquè contempli el perfil econòmic i els pacients desplaçats no hagin d'abonar l'import íntegre

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa ha proposat al consistori que s'insti a la Generalitat a "facilitar el tràmit de compensació econòmica per les quantitats cobrades indegudament en altres comunitats autònomes per consum de medicaments receptats per professionals del CatSalut", ha explicat la regidora, Carmen Ortuño. L'edil de Cs ha advertit que "els pacients desplaçats han de pagar íntegrament l'import del medicament" perquè "no es té en consideració el topat de la seva despesa farmacèutica personal i mensual en referència al seu perfil econòmic sobre l'impost de la Renda (fins i tot utilitzant la i-recepta interoperable)". A més, quan aquestes persones fan la reclamació posterior al seu Centre d'Atenció Primària (CAP), Ortuño ha comprovat que "el personal afirma que no té constància del tràmit que correspondria activar".

Carmen Ortuño ha afegit que, per aquestes raons, la proposta preveu també "demanar al CatSalut que impulsi una campanya informativa en els CAPs en la qual es faciliti informació sobre la manera de fer aquesta reclamació", que implica presentar totes les factures abonades. La regidora ha recordat que aquest problema "és especialment greu" perquè "en molts casos afecta col·lectius com els jubilats i malalts crònics, que són consumidors de medicaments molt cars".

Finalment, la representant local de Cs ha incidit que la iniciativa preveu instar al CatSalut i al Govern de la Generalitat a "millorar la e-recepta interoperable perquè es caracteritzi cada pacient a l'efecte de tenir en consideració tant el seu consum personal i mensual com la referència del seu topat en funció del seu perfil econòmic sobre l'impost de la Renda". La formació taronja presentarà la seva proposta a debat en Junta de Portaveus.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 12 December 2018 - 01:32:16 in Varios by Director