Terrassa en Comú porta al Ple Municipal de desembre una proposta de resolució per estudiar l'agilització de la T-16 i que l'Oficina de Mobilitat de Terrassa pugui generar-les directament

La targeta T-16 és un títol de transport personalitzat amb un cost d'emissió i de gestió de 35€ per als nens i nenes dels 4 fins als 16 (al 31 de desembre de l'any en què compleixen els 16 anys) que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

Els nens i nenes de Terrassa tenen dues vies per a la gestió de la T-16; la primera contactant amb AMTU (Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà); la segona és fent la sol·licitud a l'Oficina de Mobilitat on es pot fer el pagament i s'envia la petició a l'AMTU. Una vegada tramitada la targeta arriba al domicili del nen/a en un mes, com a mínim, tot i que hi ha hagut casos de fins a tres mesos. La proposta presentada demana que per agilitzar el tràmit, l'Oficina de Mobilitat de Terrassa les pugui generar de forma directa.

El segon acord proposa, que mentre no es pugui fer efectiu aquest canvi, buscar els mecanismes per a millorar el temps de resposta, de no més d'un mes, així com que l'Ajuntament de Terrassa pugui emetre, de forma provisional, una targeta fins que la definitiva arribi.

La proposta també demana fer una campanya municipal, mitjançant un fulletó informatiu, per a donar a conèixer la T-16, i estimular i acostumar a la utilització de transport públic als nens i nenes de la nostra ciutat.

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 18 December 2018 - 08:09:19 in Varios by Director