S’obre la convocatòria d’inscripcions del primer trimestre de l’Aula de música tradicional terrassenca

·La Casa de la Música de Terrassa i l’entitat cultural La Xemeneia obren una nova convocatòria de cursos d’instruments tradicionals catalans.

·L’espai de Creació Musical El Vapor acollirà la majoria dels cursos que es plantegen amb una periodicitat trimestral i amb diversos nivells d’aprenentatge.


·El flabiol i la glosa són les novetats formatives del nou trimestre. La gralla, la tarota, el tabal, l’acordió diatònic i el violí folk es mantenen en l’oferta formativa.L’inici de les sessions serà el 21 de gener i s’allargarà fins la primera setmana d’abril. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web de la Casa de la Música de Terrasssa

Es proposen un total 11 sessions amb grups reduïts d’entre 2 i 5 persones per cada instrument, agrupades per nivells (inicial, bàsic, mitjà o avançat ) i per edat, sempre que sigui possible.

L’espai de creació musical El Vapor acollirà la majoria de cursos però també es desenvoluparan en altres espais culturals de la ciutat.

Els instruments són la gralla, la tarota, el tabal, l’acordió diatònic, el violí i la glosa. La majoria del professorat són músics terrassencs que desenvolupen la seva professió musical a la ciutat: Roger Aulet, Biel Grimau, Isidor Vázquez, Núria Lozano, Carol Duran, Núria Garcia, Marc Folch i Adrià Abellan.


Cançons de Taverna

Una de les propostes més atractives de l’Aula de música tradicional terrassenca són les Cançons de Taverna, unes trobades mensuals, obertes al públic i de caire desenfadat on s’interpreten cançons tradicionals i populars amb els diversos instruments que s’hi apleguen. Una mena de jam sessions participatives coordinades per diversos professors de l’A.M.T.T.


L’Aula de Música tradicional terrassenca

L’espai de formació Aula de Música tradicional terrassenca (AMTT) neix fa més de 3 anys de la mà de l’entitat terrassenca La Xemeneia arran de la necessitat de trobar espais d'aprenentatge i formació en la pràctica d'instruments tradicionals per acompanyar les actuacions de les entitats de cultura popular i tradicional. A Terrassa gaudim d’una gran massa social vinculada als grups de Cultura Popular i Tradicional. Aquestes entitats sovint incorporen música d’arrel tradicional en les seves activitats però en la majoria de casos els seus membres no coneixen a fons l’instrument.

D’altra banda, entre el col·lectiu de músics i aficionats del món de la música tradicional es detecta la necessitat de trobar espais de reunió per compartir aquestes cançons.

Després d'uns primers mesos de funcionament intermitent, els tallers de l’A.M.T.T. es reprenen per un acord entre La Xemeneia i la Casa de la Música de Terrassa per impulsar i gestionar els tallers de manera més professional.

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 18 December 2018 - 08:14:11 in Varios by Director