Comunicat Terrassa en Comú: Davant l'anunci de les entitats veïnals d'abandonar la Taula de residus

Davant l'anunci de les entitats veïnals d'abandonar la Taula de residus des de Terrassa en Comú colem manifestar:

El moviment veïnal de la nostra ciutat ha dit prou i ha anunciat que abandona la Taula de residus. Són vuit entitats veïnals i la FAVT les que han anunciat que no tornaran a cap reunió més d'aquesta Taula. Després de dos anys i mig treballant i aportant idees, propostes i temps, denuncien el fracàs que representa per a elles la Taula de Residus, ja que els resultats són més que discutibles, fet que evidencia el clar desinterès en l'àmbit de la gestió de residus, per part de l'equip de govern.


Aquesta decisió posa de manifest un doble fracàs de l'alcalde Alfredo Vega, tant pel que fa a la gestió de la neteja i residus com pel que fa a la seva idea del que és la participació ciutadana. Si algun tema és de consens majoritari a la nostra ciutat és la nefasta gestió que l'alcalde Alfredo Vega ha fet del servei de neteja i gestió de residus. Que la ciutat està bruta és tan evident que només cal donar una volta per adonar-se'n, i que en quatre anys han estat incapaços de millorar el servei és quelcom que tampoc és discutible.


Acabarem el mandat sense que el Sr. Alfredo Vega i el seu equip de govern del PSC hagi complert amb els seus compromisos de mandat, sense que hagi estat capaç d'aprovar el Pla de gestió i prevenció de residus 2019-2030, sense tenir el contracte programa entre l'empresa i l'Ajuntament, sense entomar els canvis que l'empresa necessitaria per millorar el servei, i també, i ens sembla molt greu, sense haver complert amb els acords aprovats al Ple extraordinari, com és per exemple, la creació de «l'Observatori de Residus» o altres acords de Ple com la proposta presentada per TeC per a identificar i proposar solucions als punts negres de residus de la nostra ciutat, dues qüestions, la primera que argüien que no calia donat que ja hi havia la Taula de residus i una segona, en la que el que plantejava TeC responia a articular un treball que s'havia de coordinar amb el teixit veïnal de la ciutat.
Altrament, omplir-se la boca amb la participació ciutadana, però a l'hora de la veritat no escoltar les entitats, no atendre, no validar i coproduir amb la ciutadania ha estat una constant en la política del PSC a la nostra ciutat. Sense la participació de les entitats veïnals a la Taula de Residus queda en fals i sense sentit, ja que els partits i el personal tècnic de l'Ajuntament ja tenen altres espais de treball conjunt.


En aquesta situació, des de Terrassa en Comú considerem que no té sentit que es continuï reunint la Taula de Residus fins que Alfredo Vega i el seu equip de govern acompleixin primer amb els seus compromisos polítics en matèria de neteja i residus.
Que un govern en minoria sigui incapaç de treballar un tema tan important i que tant afecta als barris i amb les entitats veïnals, mostra la seva incapacitat per a governar la ciutat des de la complexitat, la complicitat i la coproducció de les polítiques públiques. Un govern del PSC que ha estat incapaç d'adaptar-se a les noves realitats i a les noves i a les noves formes de fer política, un símptoma evident de nou, de la incapacitat en la qual es troben i un final de cicle de la seva política que ha oscil·lat sempre, entre el paternalisme cap a la xarxa d'entitats i col·lectius de ciutadanes i la manca de voluntat política de generar espais de democràcia participativa i en la incidència en què la co-governança fos efectiva i real.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 05 February 2019 - 15:54:44 in Varios by Director