Més de 40 especialistes s’impliquen amb Tot per Terrassa per crear el programa electoral

El partit vol mobilitzar centenars de terrassencs i terrassenques per crear propostes úniques per a la ciutat.

Es preveuen 40 reunions dels grups de treball i 14 reunions territorials recollir propostes de model de ciutat i per solucionar necessitats concretes dels barris.


La formació encapçalada per Jordi Ballart, Tot per Terrassa, s’ha caracteritzat, des de la seva fundació, per plantejar una manera diferent d’entendre i fer política. I la redacció del programa electoral en serà una molt bona mostra.

Més de 40 expertes i experts van donar el tret de sortida ahir a la creació del que seran les propostes que Tot per Terrassa presentarà a la ciutat d’aquí unes setmanes. Alguns dels noms dels que formen part d’aquest grup de referents són: Núria Marín, directora de l’escola Montserrat; Marta Pessarrodona, poeta; Daniel Otero, emprenedor, Rosa Boladeras, actriu i directora; Maria Moltó, dirigent i gestora esportiva; Esteban Lao, empresari del sector comerç; Susanna Martínez, activista Taula de l’Aigua; Patri Reche, educadora; Vanessa Sànchez, advocada i animalista; Xavier Cañavate, professor universitari; Raúl Ibáñez “El Biri”, artista; Núria Ferrer, inspectora de Serveis Socials; Eva Torres, cirurgiana; Sergio Martínez, activista social...

Tots aquests referents coordinaran les reunions dels diferents grups on la participació dels terrassencs i les terrassenques serà imprescindible. Des de Tot per Terrassa, Jordi Ballart creu que “es mobilitzaran centenars de terrassencs i terrassenques de tots els barris i districtes perquè aquest és un projecte de ciutat; no som una sucursal d’un partit amb seu a Madrid o Barcelona i tampoc tenim telèfons vermells que ens obliguin a canviar les decisions que prengui la ciutat en funció dels interessos d’uns o altres; el que decideixi Terrassa es tirarà endavant”.

Per engegar aquesta proposta de creació del programa electoral que mai s’havia fet abans a Terrassa, s’han creat 20 grups de treball:

Gent gran
Arquitectura
Model i ús de l’espai públic i mediambient
Ciutat universitària
Model educatiu de ciutat
Salut
Benestar animal
Esports
Serveis a les persones
Persones amb capacitats diverses
Igualtat de gèneres
Arts
Relacions internacionals, projecció de la ciutat i turisme
Ajuntament ètic i proper
Comerç
Empresa, promoció econòmica, economia social, emprenedoria i innovació
Infància
Joves
Cultura popular
Convivència, solidaritat i comunitat

Durant les últimes setmanes, centenars de persones s’han inscrit per participar en els grups de treball. No obstant això, els grups estan oberts perquè hi participi tothom qui ho desitgi.

40 REUNIONS EN 5 SETMANES
Es preveu una activitat frenètica en els propers dies i setmanes a Tot per Terrassa ja que es faran 40 reunions dels grups de treball.

“És una manera diferent de fer política on, des del principi, les terrassenques i els terrassencs decidirem quin tipus de ciutat volem i quins canvis hem d’impulsar a cada un dels barris”. Així s’ha expressat l’ex alcalde, Jordi Ballart, que també ha afegit “tal i com vam dir el dia de la presentació, això de votar cada quatre anys s’ha acabat perquè entre totes i tots podem construir una gran ciutat, atractiva, inclusiva, potent, orgullosa, diversa, referent educatiu, cultural, empresarial i on valgui la pena venir, néixer, i viure-hi”.

REUNIONS TERRITORIALS
No només els grups de treball presentaran idees i projectes per millorar la ciutat, sino que ho podrà fer qualsevol veí i veïna de Terrassa. Segons Ballart, “les reunions de territori, és a dir, les que farem als barris, han de servir per recollir propostes concretes, del dia a dia del carrer, que són les que, moltes vegades, tenen més impacte en la vida quotidiana de les persones”.

“Les reunions dels grups de treball ens han de marcar un camí, i les reunions territorials el dia a dia de la gent i dels barris”, ha ampliat el candidat de Tot per Terrassa.

Tant les reunions territorials com les dels grups de treball estaran obertes a tothom, formin part o no del teixit associatiu. Un cop acabi aquesta fase, es recolliran les propostes fetes per la ciutadania en el programa electoral que es presentarà d’aquí unes setmanes.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 14 February 2019 - 11:02:16 in Varios by Director