Terrassa en Comú inicia un procés participatiu únic per a la construcció del programa per a les Municipals del maig del 2019

A Terrassa en Comú iniciem un procés participatiu únic per a la construcció del programa per a les Municipals del maig del 2019 a través de l’Agòra TeC, una plataforma de participació basada en el software Decidim que actualment utilitzen més de 30 ciutats i organitzacions d’arreu de l’Estat. Terrassa en Comú és pionera en la utilització d’aquesta plataforma per obrir la participació i els debats de l’organització a tota la ciutadania.

Per elaborar el programa electoral s’ha iniciat un procés que consta de diferents fases on la ciutadania podrá debatre, fer propostes, donar suports a les que més interessin i participar de la redacció del programa definitiu. Les propostes i els debats es duran a l'Àgora TeC on tothom pot participar dels debats i fer propostes concretes per construir un programa en comú.

El procés participatiu anirà acompanyat d’una sèrie de Trobades presencials per debatre, fer aportacions i propostes per àmbits sectorials i/o projectes transversals de ciutat. El passat dissabte 23 de febrer Terrassa en Comú va realitzar la primera de lestrobades centrades a fer el programa per a les Municipals de 2019. Unes trobades obertes a tota la ciutadania per poder construir un programa de forma col·lectiva i participativa. El procés participatiu està organitzat en les següents fases:

-Fase d'aportacions: En aquesta primera fase es pot participar dels debats sobre els grans eixos de ciutat de Terrassa en Comú i fer propostes concretes pels diferents àmbits sectorials. Les propostes poden ser ja tancades o col·laboratives i es poden votar aquelles que trobeu més interessants. Quan una proposta passi el llindar de 5 vots serà inclosa en la fase d'avaluació, perquè els grups de treball per àmbit les pugui debatre i l'equip redactor les inclogui.
➡Aquesta fase finalitzarà el proper 18 de març

-Fase de redacció d’esborrany: Redacció del programa, inclusió de les propostes avaluades i estudiades i dels textos posats a debat a l’Àgora i a les trobades presencials.
➡Aquesta fase finalitzarà el proper 31 de març.

-Fase d’esmenes al text: En la fase d’esmenes es podran fer aportacions i esmenes la proposta de redactat del programa electoral.
➡Aquesta fase finalitzarà el proper 14 d'abril.

-Fase de redacció definitiva: Debat i inclusió de les esmenes, correcció i maquetació del programa.
➡Aquesta fase finalitzarà el proper 30 d'abril.
En acabar aquesta fase es farà una presentació pública el dia 4 de maig.

Finalment en la fase post-electoral s'obrirà un procés de seguiment de les propostes acceptades i incloses al programa que s'adequarà a la funció de Terrassa en Comú a l'Ajuntament de Terrassa en la propera legislatura.

Consulta el calendari de trobades, participa en el programa i construeix en comú https://agora.terrassaencomu.cat/processes/programaencomu2019
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 04 March 2019 - 16:32:59 in Varios by Director