Activistes de lluites socials protagonitzen la llista de la CUP a l’Ajuntament

Aquest dissabte a la tarda tota la planxa electoral en un multitudinari acte a la Coral dels Amics. Feministes, CDR, Taula de l’Aigua, la cultura popular, la lluita LGTBIQ+, el moviment okupa i estudiants copen la planxa pel 26M

La CUP ha conclòs avui el procés de presentació de la seva llista a Terrassa, amb l’anunci públic de les 27 candidates i 7 suplents que la integren. Ho ha fet amb un multitudinari acte a la Coral dels Amics, que aplegat més d’un centenar de persones en la posada de llarg d’una llista en la que predominen els i les activistes de les diferents lluites socials de la ciutat.

Hi destaca la presència del moviment feminista, com ara Maria Cardona (2), Amaia Txabarri (7), Laura de la Orden (22) i Maria Toresano (supl. 1), les quals van ser molt actives durant la Vaga Feminista del passat 8 de Març i pertanyen a diferents col·lectius (com Rudes Rebels, Quart Creixent i el Casal de la Dona).

També hi ha una presència destacada d’activistes del CDR de Terrassa, com el represaliat Cesc Martínez (supl. 2), David Iglesias (4), Mireia Cubells (9), Assumpció Solé (3) i Àlex Ruiz (17). El membre de la Taula de l’Aigua Emili Díez (8) referma el compromís de la CUP amb la municipalització dels béns comuns. El moviment juvenil està representat per Laura Gràcia (11), militant d’ARRAN, mentre que les estudiants es veuen reflectides en la cara de Rita Pous (24), militant de SEPC al seu institut. El moviment en contra de l’especulació i en defensa de l’okupació ve de la mà de Francesc Argemí, Franki, membre del Kasalet (supl. 4),m així com de l’activista Jaume Bofill (supl. 7). La Cultura Popular té diferents espais, entre els quals el membre de Minyons de Terrassa i de la colla Diables de Terrassa Oriol Frisach (supl. 5), així com els espais culturals de referència de la ciutat de la mà de Montserrat Tona Comas (supl 3), dels Amics de les Arts. Així mateix, la llista comparteix la veterania d’històriques activistes com Carmen Roca , de 75 anys (13) amb joves com Enric Vila, de 23 anys (21), membres del grup LGTBIQ+ de la CUP com Ander Zurimendi (6) i activistes racialitzats com Abdelkarim Damen (25).

Sense dubte, la CUP ha fet de les activistes de les lluites socials la clau de la candidatura a Terrassa. El partit anticapitalista ja havia anunciat que l’actual regidor Marc Medina encapçalaria la llista, que l’exregidora Maria Sirvent la tanca simbòlicament, així com el quartet de noms que acompanyen el cap de llista: Maria Cardona, Assumpció Solé, David Iglesias i Montse Garcia.

L’acte ha arrencat pocs minuts passats de les 19 hores i ha comptat amb l’amenització de Gipsy NUR Project, qui ha fet música en directe d'estil Chanson & Jazz Manouche. En cabar hi hagut pica-pica i brindis amb cava.


* La composició oficial de la llista sencera és aquesta:

1. Marc Medina
2. Maria Cardona
3. Assumpció Solé
4. David Iglesias
5. Montse Garcia
6. Ander Zurimendi
7. Amaia Txabarri
8. Emili Diez
9. Mireia Cubells
10. Roc Padró
11. Laura Gràcia
12. Cesc Consola
13. Carmen Roca
14. Lluís Dot
15. Alba Díez
16. Anna Brullet
17. Àlex Ruiz
18. Su Jurado
19. Xavi Duran
20. Iolanda Salvador
21. Enric Vila
22. Laura de la Orden
23. Edu Gómez
24. Rita Pous
25. Abdelkarim Damen
26. Jeroni Cos
27. Maria Sirvent

Suplents

1. Maria Toresano, Usi
2. Cesc Martínez
3. Montserrat Coma, Tona
4. Francesc Argemí, Franki
5. Oriol Frisach, Xico
6. Marga Salvador
7. Jaume Bofill, Guifos
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 06 April 2019 - 21:10:27 in Varios by Director